El Jardí Botànic de Blanes va rebre més de 136.000 visitants el 2019

El Jardí Botànic Marimurtra va rebre durant el passat 2019 un total de 136.649 visitants, la xifra més alta de la que es conserva un registre estadístic. El Jardí Botànic de la Costa Brava consolida, d’aquesta manera, una tendència al creixement en el nombre de visitants que no ha parat de ser positiva des del 2015. L’any 2018 va rebre 123.000 persones.

Per nacionalitats, el 2019 destaca la presència del públic francès (22,9%) que des de fa uns anys és el que més visita el Jardí Botànic Marimurtra, fins i tot per sobre del propi públic català (18,15%). En aquest apartat també destaca la recuperació del públic rus (11,69 %) i el creixement dels visitants polonesos, que ja representen el 8,27 % i són el segon grup eslau amb més interès per Marimurtra. La resta de públics centre-europeus (Alemanya, Holanda, Regne Unit, etc.) continua en una dinàmica d’estabilitat.

La temporalitat de la visita a Marimurtra continua donant-se en termes d’estacionalitat. Així, el primer i quart trimestre de l’any són els que menys visitants porten al Jardí Botànic (6,27 % i 10,98 %, respectivament), però cal destacar el pes específic que pren el segon trimestre, que aporta fins a un 36,91 % de visitants i registra un nombre d’usuaris que s’apropa al tercer trimestre, que tradicionalment, i en l’entorn turístic de la Costa Brava, és sempre el més fort en quant a activitat. 

Aquestes xifres reforcen la voluntat dels gestors del Jardí Botànic Marimurtra de complementar la visita mateixa amb una programació d’activitats botàniques, familiars, lúdiques i educatives durant aquest trimestre, no només per incrementar el nombre de visitants, sinó també per donar a conèixer el Jardí Botànic de la Costa Brava en un dels moments més àlgids de l’any.

El Jardí Botànic Marimurtra és propietat i és gestionat per la Fundació Privada Carl Faust, que va ser creada el 1951 per Carl Faust amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren «…la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques…». El Jardí Botànic Marimurtra té la qualificació de Bé Cultural d’Interès Nacional.

Fotos: Jardí Botànic Marimurtra