L’Ajuntament de Lloret ha invertit aquest estiu més de 100.000 euros en obres als centres educatius

Ajuntament de Lloret de Mar

Sis centres educatius públics de Lloret han rebut aquest estiu una inversió de més de 100.000 euros en millora i adequació dels equipaments amb l’objectiu que dimecres comenci el curs escolar amb les instal·lacions a punt.

Aprofitant les vacances escolars, des de l’última setmana de juliol fins a la primera de setembre s’han fet tasques de manteniment i adequació d’instal·lacions i espais a l’escola Pompeu Fabra, l’escola Esteve Carles, l’escola Pere Torrent i l’escola Àngels Alemany i les llars d’infants Lola Anglada i Els Pops.

En total aquest estiu s’han planificat 64 actuacions als centres educatius públics de la vila i gairebé ja està tot enllestit perquè comenci dijous el nou curs escolar amb total normalitat.

Les millores que s’estan duent a terme des del passat juliol fins que comenci el curs escolar són les següents:

Escola Pompeu Fabra: construcció d’un jardí vertical artificial i l’adequació de la jardineria del pati infantil. Així com també s’han fet diverses obres de millora a les instal·lacions del centre com el pintat d’un tancat, s’han canviat persianes i s’han substituït alguns vidres. El cost de les obres que s’hi han fet pugen a 30.241,95 euros.

Escola Esteve Carles: en aquesta escola s’han canviat mampares, s’han renovat els lavabos, s’hi ha instal·lat una vela per fer ombra, s’han renovat els paviments de les dutxes que estaven en molt mal estat i s’han portat a terme diverses obres de manteniment com són reparació de rajoles en mal estat, reparar reixes o substitució de vidres trencats. El cost total d’aquestes obres ha estat de 6.519,91 euros.

Escola Pere Torrent: En aquesta escola s’hi han portat a terme diverses actuacions de manteniment i reparació com la instal·lació d’antipicadits a la porta infantil, s’han canviat les portes d’accés al menjador, s’han pintat columnes i s’ha ampliat el despatx de direcció. En el porxo s’hi han instal·lat sensors de llum, s’han revisat els lavabos i en el soterrani s’hi ha posat una porta d’emergència i s’hi han reparat les humitats que hi havia. Tot plegat ha comptat amb un pressupost de 10.980 euros. I

Escola Àngels Alemany: aquesta escola té una nova pèrgola en el pati que s’ha construït aquest estiu. La seva instal·lació i l’adequació del terreny ha suposat una inversió de 18.071,13 euros.

Llar d’infants Lola Anglada: la partida més elevada ha estat per la llar Lola Anglada que ha necessitat aquest estiu que es canviés el paviment del porxo i s’ha pintat el sostre, s’han substituït finestres i claraboies, s’ha instal·lat un nou rètol, s’han canviat totes les reixes i s’han comprat jardineres de fusta amb rodes. Tot plegat ha comptat amb un pressupost de 48.910,90 euros.

Llar d’infants Els Pops. En aquest centre s’ha polit i pintat el terra de la cuina i el porxo, s’hi ha instal·lat un jardí vertical artificial, s’ha pintat tota l’estructura de l’equipament, s’han renovat les fustes dels bancs de l’entrada, s’hi ha posat una pica nova als banys i en el pati s’ha tret el pont i s’hi ha instal·lat una nova estructura que és un joc d’aigua. Les obres han comptat amb un pressupost de 20.031,49 euros.

Segons ha explicat el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Lloret, Francisco Pastor, «els projectes de disseny i reforma dels centres es duen a terme tenint en compte les necessitats del centre i seguint el seu projecte educatiu. El regidor ha dit que aquesta és una política del govern que volem mantenir i prioritzar perquè posem l’educació al capdavant de les nostres prioritats polítiques».