Més de 5.000 alumnes al Curs Escolar 2019-2020 que ha començat avui a Blanes

Ajuntament de Blanes

Avui ha començat el nou curs escolar 2019-2020 a Catalunya, i a Blanes s’hi incorporen enguany més de 5.000 alumnes que assistiran als centres públics i concertats d’arreu del municipi, sumant l’educació infantil, primària i secundària.

Avui han iniciat les classes els nois i noies del segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. D’altra banda, el 18 de setembre començaran les classes als cicles formatius de grau superior de formació professional inicial i d’arts plàstiques i disseny. Al llarg d’aquests dies també reprendran l’activitat l’Escola d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes, mentre que les Escoles Bressol ja van començar a principis d’aquest mes.

Les xifres definitives d’assignació als centres escolars sumen un total de 5.100 alumnes, dels quals 3.325 escolars corresponen a educació infantil i primària, mentre que els 1.775 noi i noies restants estudiaran educació secundària. A Blanes hi ha nou centres on s’imparteix educació infantil i primària, mentre que per a l’educació secundària n’hi ha cinc, i en dos d’ells també es fan estudis de primària.

L’Escola Pinya de Rosa, sense cap mòdul prefabricat

La normalitat ha estat la tònica general pel que fa a la represa del curs escolar d’aquesta nova anualitat a Blanes. En relació als darrers anys, la principal novetat ha estat que l’Escola Pinya de Rosa ha encetat un nou curs sense que cap dels seus alumnes hagi de fer els estudis en mòduls prefabricats. És per tant la primera vegada en la història d’aquest centre en què tot s’ha concentrat en l’edifici construït, sense els barracons complementaris que han hagut de ser utilitzats fins al curs escolar 2018-2019.

Situat a cavall entre els barris de Can Borell, Mas Torrents, Els Pavos i Quatre Vents, l’Escola Pinya de Rosa és el centre educatiu públic de Blanes on hi ha més alumnes matriculats en educació primària, amb un total de 502. En segon lloc se situa l’Escola de Quatre Vents, amb 478 alumnes, seguit per l’Escola Sa Forcanera amb 396 alumnes; l’Escola Mossèn Joan Batlle amb 335 nois i noies; l’Escola Napoleó Soliva compta amb 291 alumnes; l’Escola Joaquim Ruyra amb 277 escolars i l’Escola Carles Faust amb 142 alumnes.

Pel que fa als centres concertats, l’alumnat d’educació infantil i primària al Col·legi Santa Maria és d’un total de 465, mentre que al Col·legi Cor de Maria n’hi una un total de 439 en educació primària. Respecte el cens d’alumnat en educació secundària dels tres centres públics qui en compta amb més és l’Institut Serrallarga amb 502 estudiants; en segon lloc se situa l’Institut Sa Palomera amb 472 joves; i en tercera posició l’Institut S’Agulla amb 421 alumnes.

Per la seva banda, al Col·legi Santa Maria hi ha 220 alumnes en educació secundària, i al Col·legi Cor de Maria 160 estudiants. Respecte el calendari escolar pel curs 2019-2020, la següent cita està marcada de cara al 21 de desembre, quan començaran les vacances de Nadal fins al 7 de gener; i del 4 al 13 d’abril es faran les vacances de Setmana Santa.

El 19 de juny acabaran les classes i començaran les vacances d’estiu, llevat de les dels ensenyament de règim especial i les de la formació professional. Al llarg del curs, hi ha quatre dies festius de lliure disposició: el 4 de novembre, el 24 de febrer, el 13 de març i el 30 d’abril. Les jornades intensives concentrades al matí es faran el divendres 20 de desembre, així com a partir del 8 de juny del 2020 i fins que finalitzi el curs.