El Consell Comarcal de la Selva porta a la Fiscalia l’estat actual de l’N-II

El Consell Comarcal de la Selva ha presentat una denúncia a la fiscalia sobre la relació directe entre l’estat de conservació en què es troba la N-II i els morts en accidents que hi ha hagut en aquesta carretera al seu pas per la comarques gironines i, especialment, per la comarca de la Selva.

 

En la denúncia presentada pel Consell Comarcal de la Selva es demana a la Fiscalia que s’investigui si pot existir delicte o no, com a pas previ per a poder denunciar el Ministeri de Foment com a responsable de l’estat actual d’aquesta carretera.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, ha explicat que la denúncia que s’ha presentat a la Fiscalia es basa en tres informes que l’ens comarcal ha elaborat recentment. En aquest sentit, cal destacar el que es basa en l’estat de la provisionalitat d’aquesta carretera. Per Fauria, l’estat en què es troba aquest vial i el temps que fa que dura això, més de dos anys, és inacceptable. L’informe també fa referència a l’asfaltatge i les condicions en què es troba aquesta carretera que són molt precàries. Així mateix, i fent referència aquest informe, també s’ha demanat un altre informe als Mossos d’Esquadra sobre la sinistralitat d’aquesta carretera.

Finalment, tal com ha avançat Fauria, després de disposar d’aquests dos informes l’ens comarcal es va posar en contacte amb l’advocat, Carles Monguilod, perquè emetés un tercer informe en el que es determinés si havia indicis per portar l’Estat Espanyol a la Fiscalia. En aquest cas, tal com ha continuat el mateix Fauria, l’advocat va determinar que sí, i per tant és el pas previ que s’ha fet ara.

La denúncia a la fiscalia s’ha presentat aquesta setmana i ara el Consell està a l’espera que sigui admesa a tràmit pel jutjat, tot i que segons ha informat Fauria, ja s’han iniciat els tràmits per jutjar el cas.

El Consell Comarcal de la Selva ha convocat una roda de premsa per aquest dilluns 1 d’octubre a dos quarts de tres del migdia per donar a conèixer tota la informació relacionada amb els informes que s’han elaborat i sobre el procés que se seguirà en els propers mesos a l’espera de que hi hagi una resolució definitiva.