La diputada Concepció Veray explica les inversions de l’Estat a la demarció de Girona

La diputada Concepció Veray

La diputada del PPC al Congrés dels diputats, Concepció Veray, ha valorat avui els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2013 i ha manifestat que els «30,8 milions que el PP destina per la N-II és molt més del que el PSOE va pressupostar en els últims tres anys».

Veray ha senyalat que aquest volum d’inversions «no es pot ignorar i no es pot amagar, perquè l’esforç que està fent el Govern del PP per a solucionar el problema de la N-II és innegable malgrat pesi a algú».

En aquest sentit, la diputada ha explicat que «el PSOE va pressupostar a la N-II, 27,2 milions d’euros el 2009; 20,2 milions el 2010 i 12,2 milions el 2011». A més, ha afegit que «en els comptes socialistes del 2010 i del 2011 ja no hi figurava, en les inversions de la N-II, cap de les partides del Tram Nord» i ha afegit que «ha estat el PP qui les ha tornat a incloure als pressupostos l’any 2012 quan entra al Govern».

Veray ha concretat que «els únics Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que preveien una inversió superior a la dels PGE 2013 per a comarques gironines és la de l’any 2008, de la qual només se’n van executar 4 milions dels 46 i van ser per acabar de pagar les obres dels trams ja inaugurats de la N-II, el Caldes-Fornells, el desembre de 2007».

Aviat començaran les obres del tram Caldes-Sils

Tram de l’N-II sense desdoblar

Per la diputada això significa que des del 2008 els socialistes no havien fet res nou. «Han deixat empantanegats alguns trams de tal manera que avui són més perillosos que abans, com per exemple el de Caldes-Sils». Per això, Veray ha assegurat que «dir que el Govern del PP no fa un esforç per prioritzar la N-II és faltar a la veritat i més quan les obres del tram Caldes-Sils començaran en les properes setmanes» i ha especificat que «l’adjudicació de les obres està feta des del passat 17 de setembre a l’empresa ACCIONA».

Per Veray «el més raonable seria demanar responsabilitats a aquells qui durant vuit anys van governar Espanya i els últims 4 amb 3 diputats del PSOE gironins, en lloc d’estar constantment donant la culpa al PP de tots els mals» i ha afegit que «a tots ens agradaria fer més però la situació de greu crisi econòmica no ens ho permet».

La diputada també ha explicat que es destinen 10 milions d’euros al tram nord de la N-II per tal de «fer-hi actuacions urgents per resoldre els problemes d’accidentalitat i seguretat per millorar la situació actual d’aquesta infraestructura». Veray ha concretat que aquestes actuacions consistiran en ampliar la plataforma, posar proteccions per evitar avançaments imprudents o barreres de formigó que separen els carrils, entre d’altres. També ha afegit que «aquesta partida també ha de servir per començar a caminar amb els projectes de variants de Bàscara i Pont de Molins que són les que més urgeixen en aquests moments».

Acabar les obres que s’han començat

D’altra banda, la diputada popular ha explicat que «els pressupostos pel 2013 s’han dissenyat pensant en acabar totes aquelles obres que s’havien començat». A més, ha afegit que «juntament amb l’N-II l’altre gran obra inacabada a comarques gironines és el tren d’alta velocitat».

Per això Veray ha detallat que es destinen 50 milions d’euros a acabar la línia entre Barcelona i la Frontera Francesa «per tal que l’alta velocitat arribi a Girona el més aviat possible i esperem que sigui el primer trimestre del 2013». La diputada ha aclarit que «sí que és veritat que la partida destinada a l’alta velocitat ha baixat el 2013 respecte l’any passat però perquè el projecte està arribant a la seva fi i, per tant, no és necessari destinar-hi tants diners».

Subestació elèctrica de Blanes

Veray també ha especificat que es destinen 2,5 milions d’euros a la construcció de la nova subestació elèctrica de Blanes i 132.000 euros a l’enclavament de Caldes de Malavella. Respecte la inversió del Ministeri de Foment, la diputada ha destacat que «a Girona es deixen d’invertir 5,6 milions d’euros que s’han de destinar al pagament del deute d’obres fetes abans del 2012 per la mala gestió del PSOE».

L’Estat invertirà 125 milions el 2013 a les comarques gironines

Segons la diputada, la inversió global dels PGE 2013 a comarques gironines suma 125,25 milions d’euros (118,58 del Ministeri de Foment, 2,1 milions del Ministeri d’Educació i Cultura, 183.000 euros d’Hisenda i Administracions Públiques, 56.320 euros del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i 2,38 milions d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient).

En relació a aquest últim, Veray ha concretat que «des de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa s’està treballant solucinar el problema de regressió de la platja de S’Abanell a Blanes. «La partida de control de la regressió a les platges de Girona, dotada amb 100.000 euros, ens ha de permetre fer l’any 2013 actuacions concretes importants», ha afegit.