Lloret de Mar començarà el curs 2019-2020 amb un nou institut

Martí Fonalleras i Jaume Dulsat / Generalitat de Catalunya

El director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, i l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, han presentat aquest matí en roda de premsa la creació d’un nou institut per al curs 2019-2020.

Amb aquest nou centre educatiu, que començarà amb dues línies d’ESO, es vol donar resposta a l’increment de la demanda en l’escolarització a la secundària en la població. L’acte ha tingut lloc aquest matí a l’Edifici de la Generalitat a Girona.

El centre, que durà el nom d’Institut Sant Quirze, s’instal·larà de manera provisional en un mòdul prefabricat, situat al Camí de Can Barnés, i comptarà amb tres espais d’aula i un espai diàfan d’administració i sala de professors. Concretament, el solar on s’hi ubicarà el mòdul correspon al que ja havia estat ocupat per l’Escola Fanals i l’Institut Nou de Lloret de Mar que posteriorment van fusionar-se per formar l’actual Institut Escola de Lloret. Pel que fa a al nom, aquest té l’origen en els terrenys que acolliran en un futur l’edifici del nou centre, situats al costat de l’Ermita de Sant Quirze.

El director dels serveis territorials d’Educació a Girona ha destacat que el nou centre dona sortida a l’alta ocupació en els darrers nivells de la primària i que Lloret necessita aquest centre: “La darrera actuació a Lloret va ser el 2011 i des de llavors no s’ha creat cap centre nou, i ara es farà”. En el mateix sentit, ha destacat el treball dels serveis territorials de Girona per crear nous centres al territori: ” En 9 mesos hem generat 2 instituts nous i un institut escola, per tant, neixen 3 nous instituts el curs que ve”.

Així doncs, el nou institut preveu acollir el proper curs 60 alumnes provinents de les escoles del municipi -l’adscripció de primària a secundària al municipi és de totes les escoles a tots els instituts-. A nivell municipal, la previsió per als tres propers cursos és que Lloret de Mar compti amb un total de 14 grups de 1r d’ESO: 12 de públics i 2 de privats concertats. En aquest sentit, de cara al curs 2020-2021 ambdues administracions estan estudiant la creació d’un nou institut escola.