La Fundació Aspronis i l’Ajuntament de Lloret replanten 30 arbres a PortaLloret

Ajuntament de Lloret de Mar

Aquest migdia ha tingut lloc la replantació d’una desena d’arbres a l’entrada del nou centre comercial PortaLloret. Es tracta d’un acte simbòlic entre la Fundació Aspronis i l’Ajuntament de Lloret de Mar que s’emmarca en el 50 aniversari de la Fundació.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i els regidors Jordi Orobitg i Cristian Fernández, juntament amb el director general de la Fundació Aspronis, Francesc Durà, el coordinador de jardineria, Juan Antonio Miranda, i personal del seu equip, han replantat els arbres acompanyats de persones ateses al Servei de Teràpia Ocupacional d’Aspronis.

El consistori lloretenc ha fet palès així el seu compromís amb la cura del medi ambient i la inserció de col·lectius vulnerables, enguany que la Fundació celebra 50 anys d’història.

Els arbres que s’han replantat, uns 30 en total, estan afectats per la remodelació de la zona de la piscina municipal, on s’amplia la zona d’aparcament. Són de dos tipus i es troben perfectament sans: Tipuana (acàcia rosa) i Schinus molle (fals pebrer). Durant l’acte, se n’han replantat  8 i entremig s’hi ha plantat arbustos Nerium oleander (baladre). L’equip de jardineria de la Fundació Aspronis s’ha encarregat de replantar la resta d’arbres aquests darrers dues a la zona enjardinada d’accés al pàrquing exterior del centre comercial.

La Fundació Aspronis compta amb un equip de jardineria que s’ocupa del manteniment de zones verdes de Lloret de Mar des de  l’any 1998. Des d’aleshores, la Fundació ha mantingut aquest contracte, el qual s’ha ampliat  progressivament tant en personal -passant de 3 treballadors als 10 actuals-, així com de superfície: als inicis, els espais verds eren mantenir eren d’un 20% del municipi aproximadament i en l’actualitat són el 65% de zones verdes, així com alguns espais escolars i altres d’esport i lleure.