Lloret de Mar estrena dos bancs amb els colors del col·lectiu LGTBI

L’Ajuntament de Lloret ha incorporat dos nous bancs en el mobiliari públic amb els colors de la bandera irisada, emblema de la lluita dels col·lectius LGBTI, per garantir la plenitud dels seus drets com a ciutadania. S’han instal·lat a l’avinguda de Blanes en la seva confluència amb l’avinguda de Vidreres i s’han inaugurat en un acte públic celebrat avui al migdia.

Amb aquesta acció simbòlica i transversal, l’Ajuntament de Lloret, vol visibilitzar i normalitzar les diferents realitats personals d’identitat, d’expressió de gènere o d’orientacions sexuals. L’acte s’ha fet avui, 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, en el qual s’han inaugurat els dos bancs públics.

Un d’ells pintat amb els colors de la bandera irisada i l’altre amb els colors que representen el col·lectiu transexual. Finalment s’ha llegit el manifest institucional de la jornada que ha distribuït la Direcció General d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha dit que “aquest acte és una mostra simbòlica del posicionament del municipi en l’exigència de respecte cap a totes les persones.” I ha afegit que “volem, amb aquest gest, donar un pas endavant per a aconseguir una societat més justa.”

L’acte, que va sorgir d’un acord de ple, ha comptat amb la presència de diversos representants municipals amb l’objectiu de visibilitzar el suport del consistori lloretenc a la diversitat sexual. Així mateix, des de la setmana passada, oneja a la façana de l’ajuntament, la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Fotos: Ajuntament de Lloret de Mar