Arbúcies farà una revetlla de Sant Joan lúdica, cultural i reivindicativa

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

Arbúcies prepara una gran festa amb les entitats i les associacions per celebrar la nit més màgica de l’any. Hi haurà la tradicional foguera, l’arribada de la Flama del Canigó i una macro senyera humana. Arbúcies prepara una revetlla de Sant Joan lúdica, cultural i reivindicativa.

A més de la tradicional foguera al pati de l’escola Dr. Carulla s’han previst activitats al llarg de tot el dia amb la implicació d’entitats i associacions locals i d’altres pobles de la Selva.

 

L’objectiu és potenciar la revetlla i obrir-la a la participació de tota la gent d’Arbúcies. Hi haurà un taller d’elaboració de ratafia, exhibició i taller de bitlles catalanes, l’elaboració d’una macro senyera humana amb la participació de veïns i entitats locals, la lectura del manifest de Sant Joan, el cant de la senyera, arribada de la flama del Canigó i cercavila pels gegants i grallers d’Arbúcies, i música amb disc joqueis locals fins ben entrada la matinada.

Programa d’activitats

– A les 9 del matí a la Plaça de la Vila, caminada per recollir herbes per fer ratafia, amb Natura i Usos Sostenibles. No cal inscripció prèvia. Durada aproximada: 3 hores.

– A les 5 de la tarda al pati de l’institut, exhibició i taller de bitlles catalanes a càrrec del Club de Bitlles Terra Roja de Breda. Acte gratuït.

– A les 5 de la tarda al pati de l’institut, taller d’elaboració de ratafia a càrrec d’un mestre ratafiaire local. Preu: 5 euros per litre de ratafia (inclou el material). Cal inscripció prèvia a la Gabella o al 972 86 09 08 i cal portar un recipient de vidre de la capacitat dels litres que es vulguin elaborar.

– De 5 a 7 de la tarda al pati de l’institut, parada Dóna la cara per la Independència d’Arbúcies per la Independència – Assemblea Nacional Catalana.

– A 2/4 de 7 de la tarda al pati de l’institut, elaboració d’una macro senyera humana amb la participació de veïns i entitats locals. Lectura del manifest de Sant Joan. Cant de la Senyera a càrrec del Cor Parroquial d’Arbúcies i el Cor de la Llar de jubilats.

– A les 7 de la tarda a l’Avinguda dels Països Catalans, arribada de la flama a Arbúcies de la mà del Col•lectiu d’Arbuciencs per la Llengua (CAL) i inici de la cercavila amb la flama pels carrers de la vila amb els Gegants d’Arbúcies en la commemoració del seu 40è aniversari.

– A les 8 de la tarda al pati de l’escola Dr. Carulla, encesa de la foguera i repartiment de coca de Sant Joan a càrrec de CAL.

– A les 9 del vespre al pati de l’escola Dr. Carulla, sopar de Sant Andreu – cadascú es porta el seu. Hi haurà servei de bar. Reserva de taules i cadires al 972 86 09 08 (Museu) fins al dijous 21 de juny. Havent sopat i fins la matinada al mateix pati de l’escola Dr. Carulla, música amb DJ locals i Tuts Electrònics. Col·laboren: Xics d’Arbúcies.

Organitza: Òmnium Cultural i el Col·lectiu d’Arbuciencs per la Llengua

Col·laboren: Ajuntament d’Arbúcies, Gegants d’Arbúcies, NiUS, Club de Bitlles Terra Roja, Arbúcies per la Indpendència – Assemblea Nacional Catalana, Cor Parroquial d’Arbúcies, Cor de la Llar de jubilats, Tuts Electrònics, Xics d’Arbúcies, Associació El que té Nom de Peix i Secció Fotogràfica d’Arbúcies.