Sant Hilari guanya el segon premi de les Viles Florides de Catalunya

Anna Agulló, Carles Testart, Josep M. Pelegrí i Robert Fauria / Foto: Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari Sacalm ha guanyat el segon premi de les Viles Florides de Catalunya, un reconeixement públic a la feina ben feta pels pobles i ciutats de Catalunya en la millora dels seus espais verds i enjardinats. A l’acte d’entrega de premis, que es va fer el passat dijous 14 de juny al Jardí Botànic de Barcelona, el conseller Josep Maria Pelegrí va destacar la bona gestió que s’ha fet a la capital de les Guilleries dels recursos naturals i també la capacitat per convertir aquests espais en un atractiu de cara a la ciutadania per fer-se veure i estimar.

 

L’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, ha agraït la feina que des de la regidoria de Medi Ambient, encapçalada pel regidor Carles Testart i també des de la direcció del Museu Guilleries, amb l’Anna Agulló, s’ha dut a terme per posar en valor el patrimoni natural del municipi. En aquest sentit, Fauria ha instat als pobles de la comarca de la Selva que s’adhereixin en aquesta iniciativa que té com a objectiu convertir les viles en un exemple de respecte al nostre àmbit vital. En aquesta línia, Fauria ha assenyalat que «el nostre entorn diu molt de nosaltres, influeix en el nostre benestar personal i col·lectiu i ens projecte de cara a l’exterior».

El jurat ha assignat a cada municipi una nota que es correspon amb l’atorgament d’una, dues o tres Flors d’Honor que tindran una vigència d’un any. Un cop fetes aquestes assignacions, l’organització entrega un premi econòmic per a l’adquisició de productes o serveis per al manteniment dels espais verds i enjardinats als tres municipis de Catalunya que hagin obtingut les tres puntuacions més altes. En el cas de Sant Hilari, que ha obtingut dues Flors d’Honor, el premi econòmic ha estat de 4.000 euros per a l’adquisició de productes o serveis per al manteniment dels espais verds del municipi.

Les Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya. Des de la seva fundació el 1997, la Confederació s’ha caracteritzat pel seu compromís amb el medi ambient i, especialment, amb la sensibilització ciutadana en aquesta matèria i ha impulsat diverses accions emmarcades en la campanya  “A Catalunya fem créixer el verd”.