Lloret de Mar aprova les modificacions a l’ordenança de civisme

Foto: Blanesaldia

El ple de l’Ajuntament de Lloret celebrat ahir va resoldre les diferents al·legacions presentades en relació a la ordenança de civisme i via pública i les va aprovar definitivament. Un cop aprovades es publicaran al BOP i entraran en vigor 15 dies després de l’esmentada públicació.
Amb l’aprovació de les ordenances l’Ajuntament compleix el compromís adquirit amb la ciutadania de tenir unes normatives de civisme i via pública en vigència abans de la nova temporada d’estiu de màxima afluència turística.

Algunes de les al.legacions s’han estimat i incorporat a les ordenances com són per exemple, en relació a l’ordenança de civisme la petició de poder mantenir l’horari de música en viu de 23h a 24h. Seguint amb aquesta mateixa ordenança s’ha hagut de eliminar la possibilitat d’atribuir la responsabilitat a pares i tutors en delictes de menors perquè cap legislació ho avala. En aquest sentit han recollit la sentencia que el TSJC va fer en relació a aquest punt en l’ordenança de civisme de Barcelona.

A banda de les ordenances que s’han aprovat, l’equip de govern de Lloret ha realitzat el darrers mesos importants esforços per ordenar l’oci nocturn arrel dels aldarulls del passat agost:

– 11 i 12 d’agost: Presentació a la sala de plens d’un paquet de mesures extraordinàries en forma de decret d’alcaldia per a garantir l’ordre públic.
– 13 d’agost: Tancament cautelar de la discoteca on es varen produir els problemes elèctrics.
– 22 d’agost: Notificació de decret d’alcaldia per a procedir a la inspecció de diferents establiments d’oci nocturn, 35 en total, per garantir la seguretat de les persones.
– 31 d’agost: Ple extraordinari. Aprovació de diferents acords per millora la convivència ciutadana i l’ordre a la via pública.
Setembre:
•    Creació de la comissió d’ordenació turística i grup de treball tècnic que es reuneix cada 15 dies per elaborar les ordenances de civisme i via pública i treballar altres temes relacionats amb aquest àmbit.
•    Inici d’accions de treball i coordinació conjuntes amb els Departaments d’Interior, Salut i Turisme de la Generalitat de Catalunya.
Desembre: Presentació de l’esbós de les ordenances de civisme i via pública als diferents partits polítics.
Febrer: Aprovació inicial de les ordenances de civisme i via pública. Període d’al·legacions.