Lloret acull la 2a Trobada Europea de Famílies Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals

Del 28 d’abril a l’1 de maig l’Hotel Evenia de Lloret de Mar es convertirà en la seu de la 2a Trobada Europea de Famílies Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB). La primera edició va tenir lloc a París i enguany s’ha escollit Catalunya atès que en paraules de la presidenta Elisabeth Vendrell, presidenta de FGL (Associació de Famílies Gais i Lesbianes), «Catalunya i Espanya són actualment un model de referència en l’àmbit dels drets d’aquests col·lectius per a molts altres països».

L’objectiu principal de la trobada en paraules de la presidenta és «posar en comú les realitats quotidianes, i també els èxits i les mancances de les nostres legislacions respectives en la protecció dels infants de les famílies lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals». En total hi participen vuit-centes persones, de dues-centes trenta famílies provinents principalment de països europeus.

La trobada tindrà una part més formativa en format de congrés però també una important part lúdica en la qual s’han preparat activitats per a les famílies i sobretot per als infants que acompanyen els pares en aquesta trobada. Entre les activitats programades hi ha previst fer unes miniolímpiades a les pistes, una cantada d’havaneres a la plaça de la Vila i excursions per Lloret i els pobles dels voltants. La 2a tinent d’alcalde, Ester Olivé, explica que «serà una trobada molt enriquidora i en la qual els participants combinaran oci, cultura i formació».

«Des del consistori hi hem participat des de diferents departaments com són el Lloret Convention Bureau per a la part congressual, el departament d’Esports per a la part ludicoesportiva i des de Lloret Turisme per a la coordinació de les visites guiades i activitats culturals. Aquest treball transversal i les múltiples possibilitats de Lloret són un dels aspectes que més han valorat des de l’organització».