Santa Coloma de Farners celebra aquest diumenge l’Aplec de la Sardana

L’Aplec colomenc arriba a la 41ena edició i està organitzat per l’Agrupació Sardanista Farners amb el patrocini de l’Ajuntament de Santa Coloma. Aquest any hi intervindran les cobles Flama de Farners, Reus Jove i Baix Empordà. A l’Aplec s’hi farà un homenatge a dos músics colomencs com són Josep Carbó i Francesc Alsina.

Josep Carbó va ser el fundador de la Flama de Farners i aquest any es compleixen 100 anys del seu naixement. Per aquest motiu s’interpretarà la sardana obligada Canta un Rossinyol a Manlleu i Bella Dansa, totes dues del mestre Carbó. La sardana de conjunt serà Regina de Farners de Francesc Alsina, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort.

L’Aplec de la sardana començarà a les 11 del matí amb audicions de matí i tarda. La cobla La Flama de Farners iniciarà l’aplec a la Residència Geriàtrica Sant Salvador d’Horta on hi interpretarà dues sardanes per així fer partícips de l’aplec als avis del centre.

Enguany, a l’aplec de la sardana de Santa Coloma de Farners s’hi interpretaran 26 peces de compositors com M. Saderra Puigferrer, Martirià Font, Josep Cassú, Ricard Viladesau o J. Vicenç Xaxu.

Com ja es tradició en aquest aplec, al migdia es farà una arrossada popular.