Més de 700 escolars participen al 25è Concurs de Murals al Carrer de Blanes

Foto: Joaquim Robert

En l’edició d’enguany han participat més de 700 escolars, aplegats en grups de 5 alumnes com a mínim, dels centres educatius de primària de Blanes que tenen entre 8 i 12 anys. Després que el jurat qualificador ja ha emès el seu veredicte, els guanyadors han estat els següents :

Categoria “A” (3r i 4t d’educació primària de 8 a 10 anys)

Foto: Joaquim Robert

1r Premi: Mural núm. 46 Alumnes CEIP Quatre Vents :
Laia Linares, Thais Palomino, Valentina Sosa, Lucia Aznar i Samantha Martínez

2on Premi: Mural núm. 2 Alumnes CEIP Sa Forcanera :
Nil Domínguez, Manel Duarte, Albert Cortina, Anna Soteras i Maria Torralba

Categoria “B” (5è i 6è d’educació primària d’11 a 12 anys)

1r Premi: Mural núm. 163 Alumnes CEIP Mn. Joan Batlle :
Patricia Muria, Marta Puertas, Iris Montaño i Mariam Kiemde

Foto: Joaquim robert

2on Premi: Mural núm. 121 Alumnes Col.legi Santa Maria

Sandra Cazorla, Sandra Busquets, Ainara Alonso, Amanda Ruiz i Tatiana Vela

El jurat qualificador ha estat composat pels artistes Cristina del Pozo i Pere Vila Aldama; el tècnic de l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Pere Box; i les regidores d’Educació i Cultura i Festes de l’Ajuntament, Susana Ramajo i Lara Torres, respectivament.

El lliurament de premis del concurs es farà diumenge 22 d’abril a les 18.00 h, al Banc dels Músics, al passeig de Mar. Acabada l’entrega, s’ha programat un concert amb el grup “La Mentideta”, que oferirà música folk per a totes les edats. El concert està organitzat per Òmnium Cultural La Selva amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

Els dos primers premis per a cadascuna de les categories dels participants estan guardonats amb sengles lots de productes “Alpino”: llapis de colors, pintura, plastilina, etc. Per a la organització del concurs, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb la col·laboració de l’empresa “Indústries Massachs”, que ha cedit tant els premis del concurs com la pintura per realitzar els murals.

D’altra banda, el matí d’aquest dissabte l’ambient de Sant Jordi també s’ha començat a viure a través de les parades de llibres que han instal.lat diferents entitats de Blanes al passeig de Cortils i Vieta. Demà diumenge aquestes parades tornaran a estar instal.lades en aquest mateix indret durant tot el dia.

L’endemà dilluns, coincidint amb Sant Jordi, les parades de llibres i roses s’instal·laran a diferents carrers del centre del municipi, igualment al llarg de tot el dia (carrers Ample, Raval i Muralla, i places d’Espanya, Verge Maria i Solidaritat).

Foto: Joaquim Robert

Els actes organitzats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes amb motiu de Sant Jordi també inclouen la presentació d’un llibre que es farà el dilluns 23 d’abril, a les 19.30 h a Casa Saladrigas.

Es tracta d’Els Secrets de la Teva, de Jaume Rius, que té com a fil conductor la posada en marxa de Televisió de Catalunya. L’acte el presentarà el periodista blanenc Rafel Bagot, que és amic i company de professió de l’autor.