Demà se celebra a Blanes el Concurs de Murals al Carrer

El Concurs de Murals es farà al Passeig de la Maestrança

Els actes organitzats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la Diada de Sant Jordi s’encetaran dissabte vinent, 21 d’abril, amb el XXV Concurs de Murals al Carrer, en el que participaran prop de 800 escolars.

Els 25 anys de trajectòria amb què ja compta el concurs l’han convertit en un dels actes més tradicionals que s’organitzen al municipi amb motiu de Sant Jordi. A l’edició d’aquest 2012 està prevista la participació de més de 800 escolars dels centres educatius de Blanes, que tenen entre 8 i 12 anys.

Els nois i noies participen dividits en dues categories: la «A», del cicle mitjà d’educació primària (3r i 4t) i la «B», amb alumnes del cicle superior d’educació primària (5è i 6è). Els participants, aplegats en grups de 5 com a mínim, disposen de 150 fustes de grans dimensions instal·lades al passeig de la Mestrança, perquè hi facin la composició que vulguin, ja que la temàtica és lliure.

El concurs comença a les 10 del matí i s’allarga fins a les 13 hores del migdia. És a partir d’aquest moment quan el jurat qualificador podrà començar a destriar els dos primers premis per a cadascuna de les categories dels participants, consistents en sengles lots de productes Alpino: llapis de colors, pintura, plastilina, etc. Per a la organització del concurs, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb la col·laboració de l’empresa Indústries Massachs, que ha cedit tant els premis del concurs com la pintura per realitzar els murals.

El lliurament de premis es farà l’endemà diumenge, 22 d’abril, a les 18 hores, al Banc dels Músics, al passeig de Mar. Acabada l’entrega, s’ha programat un concert amb el grup «La Mentideta», que oferirà música folk per a totes les edats. El concert està organitzat per Òmnium Cultural La Selva amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

Els actes organitzats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes amb motiu de Sant Jordi també inclouen la presentació d’un llibre que es farà el dilluns 23 d’abril, a les 19.30 hores a Casa Saladrigas. Es tracta d’«Els Secrets de la Teva», de Jaume Rius, que té com a fil conductor la posada en marxa de Televisió de Catalunya.

L’acte el presentarà el periodista blanenc Rafel Bagot, que és amic i company de professió de l’autor. En relació amb el llibre que presentarà acompanyant  l’autor, Rafel Bagot ha explicat: «Jaume Rius contraataca amb un altre llibre. Aquesta vegada, el veterà periodista, amb més de 40 anys de professió, parla de TV3, del perquè de la seva creació, de com es mouen els fils entre bambolines, de Johan Cruyff, de Jaume Roures, etc…».

D’altra banda, també afegeix: «Provocador com sempre, en Jaume -27 anys al departament d’Esports de TV3- explica curioses anècdotes i records i reflexiona sobre la feina periodística. ‘La mare’, com se l’ha conegut sempre a la redacció, creu que el periodista no s’ha de limitar a informar. Ha d’anar més enllà i ha de fer pensar».

Els actes amb motiu de la Diada de Sant Jordi s’encetaran aquest divendres, 20 d’abril a les 18.00 h amb una sessió de l’Hora del Conte que es farà a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal, i anirà a càrrec d’Olga Cercós, que presentarà Tintin i la Lluna.

Blanes també viurà per endavant la Diada de Sant Jordi amb les tradicionals parades de llibres que s’instal·laran dissabte i diumenge al passeig de Mar (passeig de Cortils i Vieta). L’endemà dilluns, coincidint amb la celebració, les parades de llibres i roses s’instal·laran a diferents carrers del centre del municipi, igualment al llarg de tot el dia (carrers Ample, Raval i Muralla, i places d’Espanya, Verge Maria i Solidaritat).