Tossa redueix un 5% l’impacte de l’IBI per al 2012

L’equip de govern de Tossa ha començat a prendre mesures concretes per neutralitzar l’impacte de l’augment de l’IBI decretat pel Govern Central. En concret, s’ha acordat que els veïns que domicilien els seus pagaments gaudiran d’una bonificació del 5% de la quota de l’impost. D’Aquesa manera es reduirà la pressió fiscal de l’IBI, que han vist com la mesura del Govern de Madrid d’augmentar el 10% el tipus de l’IBI per al 2012 es suma a l’augment aprovat per l’Ajuntament en les ordenances fiscals.

L’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich ha manifestat que «aquesta és una primera mesura, però aplicarem totes les possibles per minimitzar l’impacte de l’augment de l’IBI». En aquest sentit, afegeix que també s’aplicarà el fraccionament de pagament. Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals, afirma que «som conscients que demanem un esforç molt gran als veïns en temps de crisi, però necessari per poder pagar deutes i prestar un mínim de serveis».

Pujals explica que «quan vam entrar a governar, ja teníem clar que s’havien d’apujar els ingressos, i lamentablement ho hem hagut de fer incrementant l’IBI, que és un ingrés segur per un ajuntament. En el moment que puguem baixar el tipus, ho farem».

La regidora assegura que l’esforç que es demana servirà per «equilibrar els comptes municipals i aconseguir, d’una vegada per totes, el sanejament de l’Ajuntament. Aquest és el principal objectiu». Cal recordar que el consistori està immers en el tercer Pla de Sanejament en 6 anys i que caldrà reformular l’actual.

L’equip de govern espera la liquidació del pressupost 2011 per tenir més informació de la situació real de les arques de l’Ajuntament.