Ciutadans denuncia al Síndic de Greuges la pujada de l’IBI a Tossa

Saladich s’ha pujat el sou fins els 3.495 euros

El membre de la direcció de Ciutadans (C’s) i veí de Tossa de Mar, Fran Hervías, va denunciar el passat 12 de febrer al Síndic de Greuges la pujada «abusiva» de l’IBI a Tossa i el «desorbitat» sou de l’alcaldessa Gisela Saladich. En la denúncia presentada pel dirigent de C’s al Síndic de Greuges, s’especifica que el govern bipartit de Tossa de Mar (Tossa Unida i PSC) va acordar el passat 14 de juliol la reobertura del Pla de Sanejament Financer 2009-2011 al 2012-2014 i, que entre diferents mesures, va aprovar la pujada de l’Impost de Béns Immobles (IBI) fins a un 54%, que sumat a la pujada aplicat pel PP arreu d’Espanya origina que l’augment sigui d’un 69%. A més, recorda que malgrat presentar-se més de 2.200 firmes de veïns mostrant el seu rebuig per la pujada de l’IBI, l’equip de govern del TU i PSC va reafirmar-se ne la decisió d’aquesta pujada en el ple extraordinari del passat 12 de gener.

A més, continua la denuncia, al mateix temps que es decidia pujar l’IBI, s’aprovava un augment del sou de l’alcaldessa fins als 3.495 euros i dos sous de 1.200 eujros a altres dos regidors, els que s’ha de sumar el cost de seguretat social. Per aquest motiu, Hervías ha demanat al Síndic que «exigeixi a l’Ajuntament de Tossa de Mar anul·li la pujada desorbitada de l’IBI, així com que l’alcaldessa apliqui el principi d’austeritat i es redueixi el sou fins al sou de l’anterior alcaldessa de 1.500 euros al mes».

Hervías considera «un abús de poder per part de l’equip de govern pujar l’IBI un 69% ja que aquesta mesura només originarà una asfixia a moltes famílies i petits empresaris de la població en plena crisis econòmica». A més, el dirigent de C’s considera que l’alcaldessa té una «manca d’ètica política i de respecte pels tossencs en apujar-se el sou un 135%, convertint-se així en l’alcaldessa que més s’ha incrementat el sou de tot Catalunya i dels més alts per un municipi que no arriba als 6.000 habitants».

Hervías ha lamentat «que la mala gestió i la incompetència d’alguns polítics els darrers anys, alguns d’ells degut a la seva manca de formació i de principis ètics, hagin portat el poble a l’abisme. Ara, una vegada més, el poble ha de pagar les conseqüències». En aquest sentit, Hervías considera «injustificable que mentre s’escanya l’economia dels vilatans l’alcaldessa es posi un sou equivalent a un poble de més de 20.000 habitants i, això, en plena crisis econòmica». A més, finalitza Hervías, «l’alcaldessa menteix quan diu que cobra aquest sou perquè està tots els dies a l’Ajuntament, ja que fa un horari equivalent al de la resta de funcionaris».

El Síndic de Greuges, per la seva part, ha informat que ja està estudiant el cas.