La 1ª Fira de la Biomassa supera les expectatives

Es van mostrar productes i serveis relacionats amb la biomassa

Dissabte va tancar les portes la primera Fira de Biomassa Forestal de Catalunya, que s’ha celebrat al recinte firal el Sucre de Vic.

La fira ha superat les seves expectatives en tots els nivells. 63 han estat els expositors presents, que han ocupat un espai de 74 estands interiors i 5 espais a l’exterior.

A la vegada, la fira ha reunit gran quantitat de públic tant professional com particular, interessat a conèixer aquest sector energètic.

 

La fira, a banda de ser un espai comercial on les empreses han pogut presentar les seves últimes novetats i ofertes en matèria de productes i serveis relacionats amb la biomassa, també  ha tingut  un caire pedagògic, a partir d’unes jornades tècniques centrades en casos concrets de l’aprofitament energètic de la biomassa. De fet, molts professionals i públic en general s’han pogut posar al dia de les darreres tendències i avenços tecnològics i també intercanviar coneixements i criteris en aquests espais. Les jornades  han estat seguides per molta gent.

Catalunya es caracteritza per tenir molta superfície de boscos i la iniciativa d’aquest nou sistema energètic permetrà l’aprofitament d’uns recursos que ens són propis. A més a més, l’obtenció de biomassa forestal redueix el risc d’incendis en tot el territori.

La demanda de la maquinària d’aquest sector s’ha doblat any rere any, com mostra la gran quantitat d’empreses especialitzades i interessades en el sector de la biomassa forestal.

Expositors, organització i públic assistent han coincidit a valorar molt positivament aquesta fira, que es celebrava per primera vegada.
La fira ha estat organitzada per la Generalitat de Catalunya (Medi Natural, ICAEN i Centre de Propietat Forestal), el Consell Comarcal de la Selva, el Con sell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic.