El conseller Jané presideix la primera Junta Local de Seguretat de Vidreres, que estrena Policia Local

Generalitat de Catalunya

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit la primera Junta Local de Seguretat del municipi de Vidreres arran de la creació de la seva Policia Local.

«Avui és un dia històric pel municipi de Vidreres. Feia cinc anys que no es creava una nova policia local a Catalunya i avui tinc l’honor de presidir la seva primera junta local de seguretat» ha destacat. Jané ha explicat que la Policia Local de Vidreres és la número 214 i que l’última que es va crear va ser la d’Artés l’any 2011.

Pel que fa a les dades delinqüencials el conseller ha explicat que Vidreres està 10 punts per sota de la mitjana de Catalunya, amb el 54’5% de fets per cada mil habitants. Malgrat tot, Jané ha explicat que les dades delinqüencials al municipi han augmentat l’últim any, específicament els robatoris amb força a domicili.

Generalitat de Catalunya

«Aquesta és una tipologia de delicte que ens preocupa i ens consta que els Mossos d’Esquadra hi estan al damunt, estic convençut que amb la incorporació de la policia local al municipi aquest increment s’invertirà» ha dit. De fet, la bona tasca policial ja s’evidencia amb el nombre de detencions que durant l’any passat van augmentar un 142% al passar de 19 a 45.

Després de la junta local de seguretat el titular d’Interior ha signat un conveni amb el municipi per l’adhesió de l’ajuntament a la xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya i un conveni per tenir connexió al sistema d’informació policial.

Finalment el conseller ha fet un agraïment a totes les persones assistents a aquesta junta local de seguretat especial. A l’acte també hi han assistit l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante; el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto; el coronel cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona, Jorge Cumba; el comissari cap provincial de Girona del Cos Nacional de Policia, Fransisco Pamplona; el comissari cap de la Regió Policial Girona, Josep Milán; l’inspector cap de la Policia Local de Vidreres, Albert Bardají, i l’inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial de Santa Coloma de Farnés, Albert Muñoz, entre d’altres autoritats.