PSC i CiU de Lloret pactan els pressupostos de 2012

Joan Bernat

El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Lloret de Mar ha pactat amb l’equip de govern introduir una sèrie de modificacions al projecte inicial dels pressupostos del 2012 que s’aprovaran en el proper ple municipal. Segons el portaveu dels socialistes al consistori, Joan Bernat, “aquests canvis són el fruit de les propostes d’un equip de treball de l’agrupació local del PSC que ha consensuat amb l’equip de govern millores destinades a pal·liar els efectes de la caiguda d’ingressos de l’Ajuntament i evitar una davallada de la qualitat dels serveis a les persones”.

 

“Les aportacions del PSC de Lloret de Mar als pressupostos suposen també un increment dels recursos dedicats al canvi de model turístic, la potenciació del petit comerç i la dinamització econòmica del municipi” ha afegit. Així, el PSC no presentarà esmenes als pressupostos perquè l’equip de govern s’ha compromès a acceptar totes les propostes dels socialistes, que s’inclouran en el projecte definitiu que s’ha d’aprovar dilluns que ve 30 de gener en el ple municipal.

Entre les aportacions dels socialistes als pressupostos hi ha, en primer lloc, noves mesures d’estalvi destinades a reduir la despesa de l’Ajuntament. L’equip de govern ha acceptat les següents proposicions del PSC, que podrien suposar un estalvi de gairebé 410.000 euros:

– Disminuir la partida destinada a Lloret Turisme.
– Paralitzar el projecte de construcció d’un accés viari a la zona esportiva on es construeix la nova piscina, ja que el projecte quedarà aturat per la frenada d’inversions anunciades pel govern de l’Estat de Mariano Rajoy.
– Rescindir el contracte amb TV3 per la instal·lació d’una càmera fixa al municipi.
– Cedir el cotxe oficial de l’Ajuntament a la Policia Local.
– Reduir les dietes dels càrrecs electes.
– Reduir despeses en l’edició del butlletí municipal.

D’altra banda, el PSC també ha aportat altres propostes que tenen com a objectiu la recuperació econòmica i el canvi de model turístic a Lloret de Mar. Tot això, procurant que no es vegin excessivament retallades les partides destinades a serveis que afecten directament a les persones. Per això, el PSC ha consensuat amb l’equip de govern aquestes altres iniciatives.

En l’àmbit de la recuperació econòmica:

Redacció d’un Pla de Dinamització Econòmica, encaminat a canviar el model turístic i reconvertir Lloret de Mar en una destinació turística d’alta qualitat i de turisme familiar.

Així mateix, potenciar l’activitat del petit comerç amb inversions i ajudes a les botigues.

Reconvertir el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) en un agent actiu que posi en contacte persones a l’atur i empreses de Lloret de Mar. Potenciar l’oferta de cursos pactats amb les empreses segons la seva demanda concreta.

Inversions per revalorar els barris del Molí o Mas Baell, entre d’altres.

Crear un viver d’empreses i un servei de consultes per a emprenedors, amb la mirada posada en la creació de noves empreses.

Pel què fa el teixit social i els serveis a les persones:

Reobrir els patis de les escoles a activitats extraescolars als pares i mares i als nens i nenes. Inclosos alguns caps de setmana i amb la contractació de monitors.

Millorar les instal·lacions d’algunes escoles. Malgrat que es tracta d’una competència de la Generalitat, la millora de determinats centres educatius és una demanda de la comunitat educativa.

Potenciació d’una Fira d’Entitats un o dos dies a l’any perquè les associacions del municipi intercanviïn propostes i informació.

Servei de vigilància a les urbanitzacions. Amb l’objectiu de millorar-ne la seguretat. Un 40% de la població de Lloret de Mar viu repartida entre les més de 40 urbanitzacions del municipi.

Pagament del preu del transport de l’autocar en les excursions dels alumnes de les escoles de Lloret de Mar. L’objectiu és reduir la pressió econòmica de les famílies amb fills.