El Consell Comarcal assumirà la posada en marxa de la depuradora de l’Alt Maresme

El Consell Comarcal serà la institució que assumirà la tasca de posar en marxa i gestionar durant el primer any l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del l’Alt Maresme, que donarà servei als municipis de Pineda, Calella, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls. L’equipament és la última gran depuradora de Catalunya i ja té enllestida l’obra.

 

Ha costat 52 milions d’euros i fa mesos que espera la posada en marxa, oficialment per problemes amb la contractació de l’electricitat per engegar la maquinària. A l’esborrany del pressupost del 2012 de la Generalitat es preveu una partida global de 2,7 milions per a l’equipament, situat a l’antiga pedrera de Montpalau. El gerent del Consell Comarcal, Ramon Llastarry, ha dit que tal i com l’administració ja fa amb altres depuradores que depenen de l’Agència Catalana  de  l’Aigua, la gestió de la Depuradora de l’Alt Maresme l’assumirà Simmar.

Quan es posi en funcionament  la depuradora no ho farà tal com es va comprometre la Generalitat el 2009. No tindrà el tractament terciari de les aigües, ni s’haurà construït el centre d’interpretació ambiental. També queda pendent la recuperació paisatgística de l’entorn.
Ara però, la principal preocupació és saber quan entra en funcionament la planta depuradora.