Independents de la Selva es consolida com a projecte amb la celebració de l’assemblea general de la coalició

Representants de les formacions independents de la comarca

Representants de les formacions independents de la comarca

Els integrants de la formació Independents de la Selva, s’ha reunit aquest cap de setmana a Salitja (Vilobí d’Onyar) per celebrar l’assemblea general de la coalició electoral independents de la Selva.

La clara vocació municipalista provoca que aquestes trobades es realitzin a llocs diferents per descentralitzar-los d’un punt en comú. Com a exemple, la darrera assemblea de la formació es va celebrar a Breda.

El president de la formació i alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, va destacar el bon moment que viu la seva formació tant als municipis com a les institucions on estan representats. En aquest aspecte, cal recordar que sota el paraigües d’Independents de la Selva a les darreres eleccions municipals es varen aconseguir, 46 regidores, 6 alcaldies, 5 consellers comarcals (que formen part del govern) i una diputada a la Diputació de Girona, Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa de Mar. A més varen aconseguir presentar-se a 10 dels 26 municipis de la comarca.

L’assemblea va servir per tornar a posar en valor la manera de fer. Així, consideren que la formació independents de la selva, entén que la comarca és el punt de connexió que permet defensar amb força les necessitats dels ciutadans i per tant dels municipis.

Tot, des de l’aplicació del principi de subsidiarietat. És a dir, atorgant plena llibertat a cadascun dels grups municipals que integren IdSelva, i prioritzant el consens en totes aquelles decisions que afectin a la coalició, i als àmbits locals i supramunicipals de la comarca.

Pere Garriga, va destacar en el seu parlament que «les coses comencen a rutllar i l’aportació de la formació d’independents es comença a notar a les administracions supralocals on hi tenim representació».

En aquest aspecte, Garriga va posar com a exemple la petició que es va fer arribar al ple de la Diputació i que aquesta va aprovar perquè l’import de l’iva de les ajudes atorgades pel Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) no la pagui només l’Ajuntament o la proposta als alcaldes de Blanes i Lloret de Mar per aconseguir tenir a la comarca de la Selva una delegació de la Universitat Nacional d’Educació a Distancia (UNED).

El president de la formació, Pere Garriga, ha valorat molt positivament els treballs engegats fins ara, manifestant que «poc a poc els habitants dels pobles, veuen com la unió sota un gran paraigües independent els aporta beneficis, defugint de les prioritats dels partits polítics i buscant en essència l’interès del ciutadà».