Enllestit el primer dels murals per promoure espais públics lliures de pintades a Blanes

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Aquesta setmana han finalitzat els treballs del primer mural que s’ha encarregat de dissenyar i pintar professors i alumnes de l’Institut S’Agulla.

El projecte està impulsat per l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració dels tres instituts públics. Tots junts han sumat esforços i fan front comú en aquesta iniciativa per combatre la problemàtica de les pintades i guixades que sovint embruten les parets d’edificis públics i privats.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar els joves sobre la necessitat de respectar les façanes, proposant-los que pintin un mural en un espai públic, ajudant a embellir d’aquesta manera diversos indrets situats arreu de Blanes. La proposta, que se’ls va fer a principis d’estiu, està impulsada per les àrees d’Urbanisme i Ensenyament, i a cada centre se’ls ha assignat una façana que han escollit entre diverses propostes.

Dels tres centres públics de Blanes, el primer en haver pogut fer realitat el seu projecte ha estat l’Institut S’Agulla, que tot just aquest passat dilluns ha enllestit el mural pintat al costat de l’Avinguda Joan Carles Primer, situat just davant de la seu de la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil. Es tracta d’una de les parets exteriors d’una dependència annexa a l’edifici principal del local social de l’Associació de Veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret.