El president Carles Puigdemont, proclamat Fill Predilecte d’Amer

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer ahir a Amer una crida perquè el país «acompanyi i no deixi sols al Govern i al Parlament» en el camí per portar Catalunya cap a la independència.

«Us demano que avui, demà, els dies que vindran fins a la data final que puguem proclamar la independència, us continueu mobilitzant com ho heu fet, perquè si els que hem tingut i tenim càrrecs de responsabilitat ens hem pogut mobilitzar fins ara és perquè us hem notat al darrere», ha declarat el cap de l’Executiu.

«No ens veureu defallir, això us ho asseguro, però tampoc ens heu de deixar sols» ha continuat dient el president. I ha afegit: «us demano que en el moment en què aquest país hagi de prendre les decisions definitives per esdevenir un Estat independent, acompanyeu el vostre Parlament i el vostre Govern a aconseguir que Catalunya sigui una de les nacions on valgui més la pena viure del nostre món».

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions aquesta tarda a Amer, la seva vila natal, on ha estat proclamat fill predilecte, i ha rebut la medalla d’or del municipi. En el decurs de l’acte, que s’ha celebrat al monestir d’Amer, Carles Puigdemont ha dit sentir-se «immensament honorat» per aquesta distinció, no només per la seva relació amb aquesta vila sinó també per la fidelitat del municipi a les seves arrels mil·lenàries.

En aquest sentit, el cap del Govern ha recordat que Amer ha estat escenari dels principals fets de la història de Catalunya, com les assemblees dels pagesos de remença de finals del segle XV, en què «a través del diàleg» es van abolir els mals usos, i ha apel·lat perquè el municipi jugui també un paper cabdal en el futur del país. Així, el president ha posat en relleu que Amer «viu avui un dinamisme industrial creixent, compta amb una gran autoestima, amb una fidelitat als seus orígens coneguda arreu de Catalunya, i ha sabut i sabrà trobar el seu futur a partir del seu passat».

En el decurs de la seva visita a Amer, el president ha participat també en les Festes de l’Aniversari d’aquest municipi, que commemoren el naixement de la vila. Ha acompanyat al president l’alcaldessa de la localitat, Maria Rosa Vila.