Conveni entre el Consell Comarcal i el Centre d’Educació Especial Ventijol per subvencionar el casal d’estiu

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu,  amb representants de l'AMPA del Centre Ventijol

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, amb representants de l’AMPA del Centre Ventijol

El Consell Comarcal de la Selva (CCS) va signar ahir un conveni de col•laboració amb l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del Centre d’Educació Especial Ventijol de Blanes per a l’activitat del casal d’estiu 2016.

Aquest acord permetrà que els alumnes provinents de diversos municipis de la comarca de la Selva amb discapacitats cognitives i motrius que els impedeixen assistir a l’escola ordinària dels seus pobles puguin gaudir d’un casal d’estiu durant els mesos de vacances escolars.

Aquest casal però, atesa la situació dels alumnes, requereix més recursos humans i econòmics que la resta de centres per a la realització d’activitats pedagògiques. Per això, amb la signatura d’aquest conveni tant el Consell Comarcal de la Selva com diversos ajuntaments de la comarca han manifestat la voluntat expressa de contribuir amb el Centre d’Educació Especial Ventijol per tal d’assegurar el manteniment d’aquestes activitats que beneficien els seus alumnes.

La signatura del conveni ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i de la presidenta de l’Associació de Mares i Pares de l’Escola d’Educació Especial Ventijol (AMPA), Crisitna Garrido.

Tots dos representants han destacat la voluntat que hi va haver des del primer moment per part del Consell Comarcal de la Selva i, també, per part de la majoria d’ajuntaments de la comarca de la Selva perquè aquests nens i nenes de diverses poblacions de la comarca amb discapacitats cognitives i motrius poguessin gaudir d’una activitat d’aquestes característiques durant les vacances d’estiu.

El Consell Comarcal de la Selva aportarà de 400 euros per alumne i usuari del casal d’estiu durant el període de juliol i agost –200 euros mensuals-. El pagament d’aquesta aportació es farà durant el mes de juliol de cada any per part del Consell Comarcal de la Selva.

A més, l’ens comarcal també es farà càrrec de la contractació i del cost del servei de taxi necessari per al transport dels alumnes de la zona interior de la comarca que assisteixin al casal, des de la seva residència fins al centre d’educació especial. Pel que fa als ajuntaments, aportaran anualment al Consell Comarcal 300 euros per alumne empadronat en el seu municipi per al funcionament del casal d’estiu durant el període de juliol i agost –150 € mensuals.

A més, el Consell Comarcal de la Selva serà l’encarregat de la coordinació entre els ajuntaments i l’AMPA del Centre d’Educació Especial Ventijol com a gestora del casal d’estiu 2016. Així mateix, realitzarà el pagament centralitzat a l’AMPA d’aquest Centre de totes les aportacions econòmiques destinades a aquesta activitat, tant les aportades directament pel mateix Consell Comarcal com les rebudes dels diversos ajuntaments de la comarca.

Per la seva part, l’AMPA de l’Escola d’Educació Especial Ventijol facilitarà tota la informació requerida pel Consell Comarcal de la Selva i destinarà les aportacions econòmiques rebudes a les activitats pròpies del casal d’estiu de juliol i agost 2016.

En l’acte d’aquest dimarts al migdia hi ha participat també la consellera d’Ensenyament, M. Àngela Cuatrecases; el director del Centre d’Educació Especial Ventijol, Xavier Hernáez i la tresorera, així com el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals i els tècnics d’ensenyament.