El ple de Caldes de Malavella aprova el conveni per construir l’institut

Ajuntament de Caldes de Malavella

Ajuntament de Caldes de Malavella

L’aprovació del conveni amb la Generalitat aquesta setmana ha comptat amb els vots favorables de Convergència (7), del PSC (1) i del regidor no adscrit Daniel Sancho (1), mentre que hi han votat en contra la PIC (2) i ERC (1).

El document contempla la construcció per part del Departament d’Ensenyament de l’edifici de l’institut de Caldes de Malavella, de 3 línies d’ESO, a l’avinguda Onze de Setembre, al costat de la nova escola La Benaula que ha entrat en funcionament aquest any. El document també preveu que l’Ajuntament de Caldes de Malavella aporti 500.000 € per a l’execució de les obres mentre que el Departament de la Generalitat n’aportarà la resta d’un total que tindrà un cost màxim de 3.242.798,79 €, IVA inclòs.

Accions paral·leles

Aquesta acord entre l’Ajuntament i la Generalitat ha comportat fer alguns tràmits paral·lels:

– Per una banda, s’estan traslladant els mòduls prefabricats de l’institut des del lloc on estaven situats en aquest curs passat, al costat de l’Escola la Benaula per deixar el terreny lliure ja que és el lloc on es farà l’edifici nou. Els mòduls es situaran a l’altre cantó de l’avinguda Onze de Setembre, en el terreny on fins a inicis del curs passat hi havia els barracons de l’Escola La Benaula. Aquesta serà la seva ubicació fins que s’acabin les obres de l’institut.

El terreny on es construirà l'institut. Actualment s'hi estan retirant els barracons / Ajuntament de Caldes de Malavella

El terreny on es construirà l’institut. Actualment s’hi estan retirant els barracons / Ajuntament de Caldes de Malavella

– Per altra banda, en el mateix Ple Municipal d’avui s’ha aprovat segregar el terreny i declarar la part que es destinarà a fer-hi l’institut com a zona de bé patrimonial d’ús escolar.

– I, en un darrer punt relacionat amb l’Institut, s’ha aprovat que l’Ajuntament cedeixi els terrenys a Ensenyament per tal que pugui iniciar els tràmits administratius per fer l’institut.

Una obra prioritària

Segons el Departament d’Ensenyament, la previsió és que les obres de l’institut pugui acabar-se d’aquí a dos cursos, el 2019-2012, i que vegi resolta la reivindicació de fa onze anys de tenir un institut d’obra. Tant l’Ajuntament com el Departament d’Ensenyament consideren l’obra com a prioritària. L’aportació per part de l’Ajuntament dels 500.000 euros ha estat important per acabar de tancar el conveni i agilitar el procés.