L’Ajuntament d’Arbúcies i Coop57 preparen un acord de col·laboració per impulsar l’economia local

L’Ajuntament d’Arbúcies i la cooperativa Coop57 enllestiran aquest desembre el primer conveni de col·laboració entre un municipi català i l’entitat de finances ètiques i solidàries. La voluntat del municipi és que els serveis de finançament alternatiu de la cooperativa puguin arribar a Arbúcies i contribueixin al desenvolupament econòmic i social. L’acord pretén reforçar les eines financeres per respondre, des del mateix territori, a la crisi econòmica amb una base financera innegable.

Davant les greus dificultats del teixit productiu per accedir al crèdit en un context de restricció per part de la banca tradicional en perjudici de la reactivació econòmica, aquest conveni esdevindrà una oportunitat important per a entitats socials i emprenedors, tal i com assegura la regidora d’Indústria i Treball, Amàlia Delgado: «l’Ajuntament vol obrir les portes a projectes que en la situació actual quedarien al calaix per falta de crèdit i liquiditat». El conveni de col·laboració combinarà la promoció econòmica local amb l’acció social. L’impuls a l’emprenedoria, des l’òptica cooperativa i de base, i el servei a les entitats que treballen contra l’exclusió social i la cooperació internacional és l’objectiu principal del projecte.

Un primer acord, signat el passat octubre, expressava la voluntat de col·laborar amb Coop57, donar difusió local al projecte i cobrir la formació del personal de l’Àrea de Promoció Econòmica del consistori. Coop57 és una cooperativa de serveis financers que recull estalvi del teixit social i els destina exclusivament a finançar projectes d’alt contingut social, ambiental o cultural. En els darrers 5 anys ha finançat més de 700 projectes per un valor superior als 20 milions d’euros. Formada per 350 cooperatives i 1.500 socis col·laboradors, Coop57 esperona la democràcia econòmica i social i fomenta un model de desenvolupament arrelat al territori, compromès amb la seva gent i generador de dinàmiques econòmiques basades en l’equitat i la justícia social.