Taller de cistelleria a Sant Hilari Sacalm amb 12 alumnes

Un total de 12 alumnes van participar en el taller de cistelleria organitzat pel Museu Guilleries de Sant Hilari Sacalm, el passat dia 3 de desembre. La sessió va anar a càrrec del mestre artesà cisteller Joan Farré Olivé.  En aquesta sessió, els alumnes varen elaborar un cistell que el van batejar amb cistell Pou, que es va fer amb la tècnica de cul de creu.

En el transcurs de la formació, que es va allargar durant tot el matí de dissabte, Joan Farré va comptar amb la col•laboració de Martí Miralpeix, el cisteller de Sant Hilari i col•laborador del Museu Guilleries.

El mestre artesà cisteller, Joan Farré Oliver, es dedica a l’ofici des de fa més de 29 anys i de fet ha estat professor de tallers infantils a Salt, cursos monogràfics a la Universitat de Vic i també ha participat al Fòrum de les Cultures. Ja l’any 2003, Ferré crea juntament amb dos altres socis Pont de Querós, una empresa que dissenya i construeix projectes d’arquitectura viva amb el salze i que ha estat guanyadora del Premio Innova 07 atorgat per la Fundación para la Innovación de la Artesanía.

Farré ha col•laborat amb l’arquitecta Benedetta Tagliabue en el projecte del pavelló d’Espanya de l’Exposició Universal de Xangai 2010. A més, dues de les peces de salze viu de Pont de Querós s’han instal•lat al jardí de Jean Nouvel del Poble Nou de Barcelona.

A Sant Hilari, en Joan Farré Oliver ha deixat la seva petjada amb l’empresa Pont de Queròs en la tanca de salze viu que es troba a l’espai verd de la riera de Vallicrosa en el tram de la font del Pic.