Les farmàcies de Lloret eliminen les guàrdies a les nits

Amb el tancament de les urgències nocturnes del Centre d’Assitència Primaria, els farmacèutics lloretencs han decidit que no té sentit obrir les 24 hores, ja que a les nits només es pot anar a la farmàcia amb recepta i amb el tancament de l’ambulatori, no hi ha un metge que les faci. Segons Esteve Fàbregas, coordinador de les farmàcies de Lloret de Mar, s’han atès a una llei del Govern català que obliga que hi hagi una farmàcia oberta a 30 minuts del servei d’urgències. Per tant, els lloretencs i visitants que hagin de comprar un medicament a les nits hauran de fer-ho a Blanes, on estan obertes les 24 hores del dia les urgències nocturnes de l’hospital comarcal.

El tancament dels CAPs a les nits és una de les principals conseqüències de les retallades de la Generalitat. Els farmacèutics, però, lamenten que a ells ja fa anys que els afecta aquesta crisi. “Fa temps que notem la crisi perquè Sanitat per optimitzar costos ha anat fent retallades ja des de fa temps, amb l’entrada dels genèrics o retallant el nombre de medicaments que entren dins de la cobertura de la Seguretat Social”, ha explicat.

A Lloret hi ha una dotzena de farmàcies i totes estan d’acord amb el tancament a les nits, que s’aplica des de principis de desembre. Tot i així, si l’ambulatori de Lloret torna a tenir urgències nocturnes durant la temporada d’estiu, les farmàcies tornaran a fer guàrdia.

Text: Nova Radio Lloret