El nou inspector de la via pública de Tossa retira en un mes i mig 40 vehicles abandonats

El nou servei de control de les activitats i de la via pública que ha posat en marxa recentment l’Ajuntament de Tossa ja comença a donar els seus fruits. I és que, en tal sols un mes i mig, ja s’han retirat dels carrers de la vila 40 vehicles que estaven abandonats, concretament 23 motocicletes i 17 cotxes. El regidor de Governació, Ricard Neras, afirma que “aquest nou servei millora l’eficàcia i eficiència municipal i actua en coordinació amb els serveis tècnics i la Policia Local, sense cost adicional”.

Neras explica que el servei consta de diversos passos. Primer, es localitza el possible vehicle abandonat observant el seu estat o l’indicatiu caducat de la ITV. Llavors, s’envia una carta certificada al propietari, que ha de contestar en 20 dies. Si no ho fa, s’envia la carta al BOP i, si passen 15 dies i continua sense haver-hi resposta, es declara el vehicle com a residu sòlid i es retira de la via pública o aparcament municipal.

El regidor de Governació vol destacar “la feina feta fins ara per l’inspector de la via pública, ja que, en els 4 anys de l’anterior govern de CiU, no es va retirar pràcticament cap vehicle i, ara, en un mes i mig, se n’han retirat 40 i n’hi ha 10 més de localitzats”.

Cal recordar que el passat 24 d’octubre es va posar en marxa la figura de l’inspector de la via pública i activitats, una feina que té com a funcions principals el control de l’ordenança de convivència ciutadana i civisme, de les ocupacions de via pública i de l’estat general del municipi (zones verdes, jardineria, enllumenat públic, neteja viària, recollida d’escombraries, pla d’usos de temporada, llicències ambientals, recollida selectiva). És a dir, de les incidències que es produeixin a la via pública.

Les funcions de l’inspector no són únicament sancionadores. També fa una tasca de conscienciació i de divulgació de les principals normatives que poden afectar als vilatans en general, que no sempre coneixen

L’inspector de la via pública té condició d’agent de l’autoritat i pot aixecar actes d’inspecció per incompliment de les ordenances municipals.

Per fer-ho possible, s’ha creat un lloc de treball a la plantilla vinculat a un altre ja existent, i s’ocupa per un treballador municipal en situació de segona activitat. Per tant, aquest nou servei no suposa un augment de les despeses municipals ni un increment de la plantilla.