Presentació el proper dimecres de les cinc guies de les ermites de Blanes

Ermita Sant Francesc

Des de l’Associació Estimem les Ermites de Blanes (AEEB) celebrem la publicació d’aquestes cinc guies que, amb el pretext de caminar i fer salut, pot afavorir que molts visitants de Blanes coneguin els monuments, els edificis notables, el paisatge, els atractius naturals i la història de la nostra vila. Les ermites són: la Salut, l’Esperança, l’Antiga, Santa Bàrbara, Sant Joan, Sant Francesc i el Vilar.

Tant de bo que siguin molts els qui, després de seguir aquests itineraris, valorin i estimin aquest llegat que hem rebut dels avantpassats i que no podem perdre.
L’estat de conservació d’aquests edificis és divers. N’hi havia que necessitaven una urgent intervenció per renovar-ne els teulats. Entre tots els socis estem contribuint a conservar aquest patrimoni comú.

Ara presentem les cinc guies de les ermites de Blanes. Més de 250 pàgines amb fotografies actuals i antigues (Arxiu Municipal de Blanes), contingut històric (Aitor Roger – AEEB), fitxes tècniques (Carles Puig –Centre Excursionista de Blanes), alçats i plantes de les ermites (Antoni Pérez), bibliografia per saber-ne més…

Les guies permeten al lector fer salut caminant, al mateix temps que s’enriqueix culturalment amb un coneixement més ampli dels llocs d’interès que trobaran al llarg de la caminada. Cada itinerari té com a objectiu final arribar a una de les set ermites. Cada llibret s’ha treballat perquè ofereixi una presentació acurada i manejable, recorreguts amb les distàncies i el grau de dificultat, llocs d’interès per visitar, història, curiositats…

Els llibrets són els següents: 1. Sant Francesc 2. Sant Joan 3. Santa Bàrbara 4. El Vilar i 5. L’Esperança, L’Antiga i La Salut. S’acompanyen d’un capsa contenidor i d’un mapa de gran format amb les 5 propostes d’itinerari i un resum de cada punt d’interès en castellà i anglès.

Presentació de les Guies de les ermites de Blanes
A càrrec del periodista Rafel Bagot

Lloc: Auditori del Centre Catòlic; Data: Dimecres 14 de desembre de 2011; Hora: 20h

Guies de les ermites de Blanes
Itineraris de Salut i Cultura
Idea original: Associació Estimem les ermites de Blanes – AEEB
Edita: Dipsalut. Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona