Un total de 131 animals de companyia identificats a les campanyes de Riells i Viabrea i Hostalric

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva amb la col•laboració dels ajuntaments de Riells i Viabrea i Hostalric ha dut a terme una campanya d’identificació i cens d’animals de companyia (gats i gossos) per fomentar la tinença responsable de mascotes.

A Riells i Viabrea s’han identificat un total de 61 mascotes i a Hostalric, un total de 70. En els propers dies ja hi ha previstes dues noves campanyes a Fogars de la Selva i Santa Coloma de Farners, respectivament.

Des de principis d’any, el Consell Comarcal de la Selva, en col•laboració amb diversos ajuntaments de la comarca de la Selva, està realitzant una nova campanya destinada a fomentar la identificació i el cens d’animals de companyia. Si bé és cert que la legislació vigent obliga des de fa més de 12 anys a co•locar el xip i registrar totes les mascotes a l’Ajuntament, en l’actualitat encara un 60% dels gossos no estan identificats.

I és que tal com ha explicat el mateix conseller de Sostenibilitat, José Fernández Celada, «tot i les campanyes que realitzem periòdicament encara observem com gran part dels animals que recull el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva no estant identificats». Per això, ha recordat Celada, «des del Consell s’ha cregut oportú iniciar una nova campanya per tal de fomentar la identificació i el cens d’animals».

Al llarg de tot aquest any, des de l’àrea de Medi Ambient del Consell i els ajuntaments de la comarca de la Selva es realitzarà campanya conjunta d’identificació, que portaran a terme per fomentar la identificació acostant el servei veterinari i administratiu a cada municipi o nucli de població.

Durant aquests primers mesos de l’any 2016 ja s’han dut a terme campanyes a les poblacions de Sils, Vilobí d’Onyar, Riells i Viabrea i Hostalric amb un gran èxit de participació. Durant els propers dies es duran a terme les campanyes que hi ha programades a Fogars de la Selva i, posteriorment, s’aniran fent a la resta de municipis.