Quatre partits polítics de Lloret demanen que comencin les obres de prolongació de la C-32

La C-32 direcció Blanes

La C-32 direcció Blanes

Les 1.087 persones, d’un total de 1.269, que segons la organització van votar contra la prolongació de la C-32, en la consulta no oficial i no vinculant convocada per les plataformes contràries al projecte, només suposen el 3,40% dels cridats a votar, que eren 31.960 lloretencs.

Els grups municipals de CDC, ERC, PSC, MILLOR i el regidor no adscrit Enric Martínez de Lloret manifesten que «en un context en el que només s’ha fet campanya pel no, hi ha hagut 1.087 vots contraris, el que suposa un gens representatiu 3,40% dels cridats a votar». I Afegeixen «els resultats de la consulta popular, que no era oficial ni vinculant, refermen la convicció de que no existeix una demanda social representativa contrària a aquesta infraestructura, ben al contrari, és àmpliament desitjada per la ciutadania».

La necessitat del projecte, emparat en un conveni subscrit entre el departament de territori de la Generalitat de Catalunya i INVICAT, SA, el març de 2015, és a dir, abans de les eleccions municipals, va ser compartida pel govern de Lloret de Mar, i pels governs municipals de Tordera, Tossa de Mar i Blanes en compareixença pública el passat mes de desembre.

Davant tal realitat, i la manca d’alternatives vàlides i realistes atesa la impossibilitat tècnica, material i econòmica del desdoblament de la GI-682, el consistori de Lloret, per amplia majoria, va validar els resultats de la negociació efectuada amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per la que el ramal d’accés a la C-32 s’havia de complementar amb una variant entre la C-63 (Les Alegries), fins a la GI-682 (Canyelles).

Tal projecte, en la seva integritat, ha estat validat pel Parlament de Catalunya en una amplia votació a la que a més del grups que subscriuen aquest comunicat s’hi va sumar el grup parlamentari de Ciutadans.

Ateses totes aquestes circumstàncies els partits CDC, ERC, PSC, MILLOR i el regidor no adscrit es ratifiquen en el contingut de l’acord de ple de 21 desembre de 2015. Per tant:

1.- Consideren que l’anomenada Ronda de la Costa Brava Sud, consistent en la prolongació de la C-32 des del seu límit actual fins la confluència amb la GI-682 Lloret de Mar – Tossa de Mar, àmbit Coll de Llop, esdevé una infraestructura estratègica irrenunciable pel futur de Lloret de Mar.

2.- Insten al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a complir de manera immediata els compromisos públicament expressats, donant inici immediat a la construcció de l’anomenada Ronda de la Costa Brava Sud, consistent en la execució d’una primera fase de prolongació de la C-32 Blanes-Lloret.

3.- I també, a donar els passos pertinents -començant per la tramitació del ja adjudicat estudi informatiu i projecte constructiu Lloret Pinars-Lloret Coll de Llop-, per iniciar la segona fase que donarà continuïtat al traçat a través de la circumval·lació de Lloret en el termini previst, és a dir, el segon trimestre de 2018.