Demà s’inaugura el Teatre de Lloret amb l’opera «Marina», emblemàtica de la vila

Foto: Ajuntament de Lloret

Demà a les 21h tindrà lloc la inauguració del Teatre de Lloret que comptarà amb la presència del vicepresident i diputat de cooperació local, cultural i d’acció social de la Diputació de Girona, Sr. Xavier Soy; l’Alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, a més dels regidors municipals i diverses entitats del món de la cultura. El Teatre és un equipament de 2.840 m2 concebut en un gran cub de vidre i ciment, amb llum natural i amb una façana imponent.

L’alcalde va manifestar que «aquest equipament tan desitjat per la població ja és una realitat. En aquest edifici hem prioritzat el interessos dels actors, directors i tècnics per sobre dels estètics i arquitectònics; el nostre desig doncs és que sigui un espai que feu vostre, que respongui a les vostres necessitats donant un nou impuls a la ja destacada tradició artística de la nostra vila ”.

És primordial destacar-ne dos elements essencials del nou equipament:

• Una sala principal diàfana d’aproximadament 500 metres quadrats, amb un aforament per a 370 persones, de la qual la meitat de les butaques són retràctils, fet que facilita el desenvolupament de tot tipus de representacions artístiques. En aquest mateix espai pren protagonisme un escenari de grans dimensions, 274 metres quadrats, que esdevé el nucli de la sala i que permet acollir funcions i espectacles importants. Per altra banda també hi ha tres sales d’assaig que donen servei diàriament als assajos de les companyies culturals locals així com l’Aula Municipal de Teatre.

• Compta amb un espai exterior de 1.225 metres quadrats per dur-hi a terme espectacles a l’aire lliure. Així mateix, l’equipament també s’ha dotat d’una cabina de projecció per poder-hi organitzar sessions de cinema.

Pel que fa a l’accessibilitat, els camions i vehicles de descàrrega poden accedir-hi fàcilment des de la carretera fins a l’escenari principal, la qual cosa afavoreix així el muntatge i preparació de les funcions. A més, s’ha construït una rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda. Per altra banda, l’equipament disposa d’una sala de reunions, despatxos, magatzems, camerinos, lavabos amb accés directe des de l’exterior i una cafeteria.

Es tracta d’un edifici actual concebut des d’una perspectiva ecològica que combina modernitat i sostenibilitat. Disposa de sistemes d’estalvi energètic com és el cas de la coberta de plaques fotovoltaiques ubicades al sostre de l’edifici. Un altre punt a destacar són els interiors de la sala principal, revestits de fusta de bambú ecològica que proporcionen una millor acústica i un so envoltant.

Programació

Pel que fa a la programació cultural del municipi, ja s’han presentat les propostes per aquesta primera etapa inaugural. La primera actuació, en el marc de la inauguració oficial de demà, i que es repetirà el diumenge, serà la interpretació de l’òpera La Marina, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Catalunya i el Cor de la Universitat Ramon Llull.
La seguirà la representació de la comèdia, Pel davant i pel darrere de Paco Mir el proper 8 de desembre. I la tancarà, el 27 de desembre, l’espectacle musical Valsos i polques de Viena i de Girona, de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.