100 famílies de Pineda estan al límit, pendents de cobrar el PIRMI

La regidora de Benestar Social, Carme Aragonès, junt al regidor Francisco Castro durant el ple d’aquest dijous

Un centenar de famílies de Pineda estan amb l’aigua al coll, de les quals 60 no tenen cap tipus d’ingressos i no poden fer front a les despeses més bàsiques. En diversos casos, es tracta de famílies monoparentals amb fills. Així ho va manifestar en el ple pinedenc d’ahir dijous la regidora de Benestar Social, Carme Aragonès, que va presentar una moció d’urgència en la qual es reclama a la Generalitat el pagament dels 400 euros mensuals del PIRMI (la Renda Mínima d’Inserció) a les famílies del municipi que tenen reconegut el dret a cobrar aquesta prestació, però que porten mesos esperant els diners.

Aquest retard ha portat moltes famílies al límit i els Serveis Socials viuen en primera persona la desesperació d’aquests ciutadans que reclamen -fins i tot amb amenaçes es va dir en el ple- poder cobrar el PIRMI. El ple va aprovar la moció d’urgència reclamant a la Generalitat el pagament del PIRMI i que el govern català hi destini més recursos a causa de la demanda creixent de famílies que no tenen ingressos.

La moció es va aprovar amb els vots de l’equip de govern del PSC, els vots a favor del PP i l’abstenció de CiU, ERC-Junts per Pineda i 100xcent Pineda. L’oposició municipal es va mostrar a favor del fons de la moció i van expressar la seva preocupació per la situació que passen les famílies pendents de cobrar el PIRMI.

L’oposició va criticar, però, les formes perquè el text de la moció es va repartir en el mateix ple. El primer tinent d’alcalde, Santiago Macip, i la regidora de Benestar Social, Carme Aragonès van dir que l’aprovació de la moció sobre el PIRMI respon a la gravetat de la situació.

Text i foto: Radio Pineda