Inversió de 5.500 euros per arranjar el pati de la llar d’infants de Tossa

Ajuntament de Tossa de Mar

Ajuntament de Tossa de Mar

La brigada municipal de l’Ajuntament de Tossa de Mar ha portat a terme diverses tasques d’arranjament en el pati de la llar d’infants municipal. Les actuacions  pretenen millorar les condicions de seguretat i ús d’aquest espai. El cost d’aquest arranjament ha estat d’uns 5.500 euros.

Concretament, s’ha fet el tancament perimetral de tota la parcel·la amb un mur perimetral per evitar l’ús inadequat de la zona en detriment de les condicions de netedat. L’espai quedava sovint brut d’excrements d’animals i d’altres deixalles.

També s’ha fet la substitució del tancament intern de la zona pròpiament destinada als nens perquè estava envellit. En aquest cas, s’ha optat per delimitar l’espai amb una tanca de fusta, en total 100 metres lineals d’un metre d’alçada.

A més a més, s’han fet canvis en el paviment. S’ha retirat la grava existent en la zona d’esbarjo del infants i s’ha pavimentat amb gresa compactada, buscant un material més higiènic i de fàcil manteniment.

També s’ha retirat un umbracle fet amb una malla sobre estructura de ferro i s’ha optat per la plantació al pati de 16 moreres que, a mig termini, han de garantir que a la zona hi hagi ombra suficient. A més, la plantació ha de millorar la qualitat ambiental de l’espai.

I finalment, hi ha prevista una millora de part dels equipaments amb la instal·lació d’una caseta de fusta per endreçar el material i l’habilitació d’uns sorrals de fusta pel joc i l’experimentació dels nens i nenes.

Des de l’Àrea d’Ensenyament, Ricard Neras i Núria Serra, expliquen que «es tractava d’una demanda dels pares i dels responsables de la llar d’infants. Des de l’ajuntament s’ha escoltat la petició i s’ha pogut arranjar el pati de la llar. Ara les condicions de seguretat i d’ús de l’espai són molt millors».