L’Ajuntament de Tossa destina un treballador a fer tasques d’inspector de via pública

Foto: Blanesaldia

L’Ajuntament de Tossa de Mar va posar en marxa a finals d’octubre la figura de l’inspector de la via pública i activitats, una feina que té com a funcions principals el control de l’ordenança de convivència ciutadana i civisme, de les ocupacions de via pública i de l’estat general del municipi (zones verdes, jardineria, enllumenat públic, neteja viària, recollida d’escombraries, pla d’usos de temporada, llicències ambientals, recollida selectiva).

Aquest nou servei tracta de millorar l’eficàcia i eficiència municipal i actuarà en coordinació amb els serveis tècnics i la Policia Local. Les funcions de l’inspector no són únicament sancionadores. També farà una tasca de conscienciació i de divulgació de les principals normatives que poden afectar als vilatans en general, que no sempre coneixen. L’inspector de la via pública té condició d’agent de l’autoritat i pot aixecar actes d’inspecció per incompliment de les ordenances municipals.

Per fer-ho possible, s’ha creat un lloc de treball a la plantilla vinculat a un altre ja existent, i s’ocuparà per un treballador municipal en situació de segona activitat. Aquest nou servei no suposa un augment de les despeses municipals ni un increment de la plantilla. Durant l’última setmana d’octubre, l’actuació del nou servei ha permès la retirada de 6 cotxes i 14 motocicletes abandonades a la via pública o en aparcaments municipals.

Gisela Saladich

L’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, afirma que «l’actuació de l’oposició (CiU) en aquest tema, interposant recurs administratiu i enviant una nota de premsa manipulant la informació, es deu a l’ànim de venjança respecte d’un treballador que ha estat representant el personal en les negociacions col·lectives i que ha patit l’animadversió que li té CiU per la seva defensa del col·lectiu de treballadors de l’Ajuntament. En política no tot s’hi val», conclou l’alcaldessa.