Premi del Consell Comarcal a l’empreneduria per a l’empresa Absorvalia

El Consell Comarcal de la Selva ha distingit l’empresa de Massanes Absorvalia, de l’emprenedora Mireia Montolio, com a la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any 2015 d’entre les més de 400 que s’han assessorat des del Servei de Creació d’Empreses de l’entitat.

A l’hora de fer aquesta distinció s’han tingut en compte aspectes com l’adaptació del projecte a les necessitats socio econòmiques de l’entorn on s’ha creat, el seu caràcter innovador dins un sector tradicional com és el comerç de proximitat, la viabilitat tècnica, econòmica i financera, etc.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha entregat el premi al projecte Absorvalia impulsat per l’emprenedora Mireia Montolio en el marc d’un acte que s’ha fet al Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners. La creadora d’aquesta iniciativa ha creat una línia d’absorbents tèxtils reutilitzables adreçats tant a nadons com a persones adultes amb problemes d’incontinència.

Mireia Montoliu i

Mireia Montoliu iJordi Feliu / Captura de pantalla vídeo La Selva TV

«La idea va sorgir quan ens vam posar en contacte amb una mare que tenia uns nens amb discapacitat, i que quan creixien no trobaven roba de la seva talla. Aleshores amb ella vàrem començar a desenvolupar els productes fins que ja es podien comercialitzar», ha explicat la mateixa impulsora del projecte. En aquest sentit, Mireia Montolio ha afegit: «Es tracta d’un tipus de bolquers que ofereix unes millors prestacions en confort i salut, i ara hi ha gent gran que s’ha posat en contacte amb nosaltres perquè els pot ser molt útil».

En el transcurs de l’acte d’entrega del premi a la millor iniciativa emprenedora La Selva 2015, Salvador Balliu ha explicat que «no només és un títol sinó també un acompanyament durant un any a través de SECOT». En aquest línia, el president del Consell Comarcal de la Selva s’ha mostrat molt satisfet, ja que «per aquí han passat unes 400 persones i les hem assessorat. Des de les institucions hem de posar totes les eines a disposició de la gent per crear nous llocs de treball».

Assessorament individualitzat

Absorvalia rebrà un pla de mentoring premium durant tot l’any 2016, amb l’objectiu d’ajudar-la a consolidar-se i créixer durant el segon any de vida. Aquest pla de mentoria inclou l’assessorament individualitzat per part d’assessors especialitzats en diferents àmbits de la gestió empresarial: anàlisi de l’estat actual del negoci, assessorament financer, assessorament en organització interna, assessorament en l’estratègia de màrqueting, estratègies de futur i creixement.

Les sessions d’assessorament aniran a càrrec de SECOT (Sèniors Consultors Tècnics), amb qui el Consell Comarcal de la Selva col•labora en diferents projectes de suport a l’emprenedoria.