Recepció de l’Ajuntament de Pineda de Mar a Patxi Uriz, Premi Goya al Millor Curtmetratge Documental

Xavier Amor, Patxi Uriz i Santiago Macip

Xavier Amor, Patxi Uriz i Santiago Macip

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha ofert aquest dijous una recepció institucional a Patxi Uriz, veí de Pineda i guanyador del Premi Goya al Millor Curtmetratge Documental. Patxi Uriz és codirector i productor del curtmetratge ‘Hijos de la Tierra’, premiat a la trentena edició de la gala dels Premis Goya celebrada dissabte passat.

L’alcalde, Xavier Amor, i el regidor de Cultura, Santiago Macip, acompanyats de regidores i regidors del consistori, han rebut Patxi Uriz a l’alcaldia i, posteriorment, a la sala de plens s’ha fet l’acte institucional, obert al públic. L’alcalde ha lliurat al director, una reproducció de la masia de Can Comas i el pin de l’Ajuntament de Pineda. Patxi Uriz, acompanyat en tot moment de l’estatueta del Premi Goya, ha signat el Llibre d’Honor de l’ajuntament i ha entregat el dvd del curtmetratge documental premiat ‘Hijos de la Tierra’.

Patxi Uriz signa al llibre d'honor de l'Ajuntament

Patxi Uriz signa al llibre d’honor de l’Ajuntament

Xavier Amor ha felicitat Patxi Uriz pel Goya rebut després de «molts anys de feina i quilòmetres recorreguts» i s’ha referit a la trajectòria del director que com a fotògraf professional ha realitzat una llarga llista de treballs fotogràfics, exposicions, diversos llibres i guardons. En aquest sentit, tant l’alcalde com el regidor de Cultura han agraït la predisposició de Patxi Uriz per col·laborar amb el municipi i han avançat que properament exposarà a Pineda.

L'alcalde, regidors i regidores de l'Ajuntment amb Patxi Uriz

L’alcalde, regidors i regidores de l’Ajuntment amb Patxi Uriz

Per la seva part, Patxi Uriz s’ha mostrat «encantat de compartir el Premi Goya amb Pineda» i ha confessat que va triar viure al municipi «per amor i perquè és una població tranquil·la en la qual pot desenvolupar els seus projectes». Per Patxi Uriz, «la vida és l’art de les relacions humanes» que li agrada reflectir en els seus treballs i ha explicat la seva vinculació amb entitats locals de Pineda.
El codirector ha recordat que un equip de vuit persones van estar dos anys filmant per l’Amazones per realitzar ‘Hijos de la tierra’. El curtmetratge documental convida a fer un viatge per a créixer espiritualment i contactar amb la natura, tot conduint l’espectador a una reflexió profunda sobre la salut i la preservació del planeta. »Si sentim l’ànima de la Terra comprendrem perquè estem aquí», conclou Patxi Uriz.

Fotos: Ajuntment de Pineda de Mar