Lloret inicia els pressupostos participats per a l’any 2016

Els veïns i veïnes de Lloret podran escollir part de les inversions que es realitzaran 

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret de Mar portarà a terme un procés participatiu per tal que totes les persones empadronades a Lloret de Mar proposin i decideixin sobre una part del pressupost d’inversions de la corporació.

Una vegada aprovat per Ple el Consell Veïnal, l’òrgan territorial al voltant del qual s’articula el projecte dels Pressupostos Participats, el procés s’inicia a partir del 10 de febrer amb la possibilitat de fer propostes a través d’un formulari habilitat en el web municipal www.lloret.cat , que a més estrena nou disseny.

Seguidament, entre el 20 de febrer i el 4 de març, es celebraran les assemblees a cadascuna de les zones en què s’ha organitzat el municipi exclusivament per a aquest projecte. A banda de presentar-hi propostes, les persones assistents les sotmetran a debat i n’escolliran cinc de prioritàries.

Aquestes propostes, una vegada avaluada la seva vialitat per part dels tècnics municipals, seran objecte de votació els dies 13 i 14 de maig. Els projectes més votats seran els que es desenvoluparan.

El regidor de Participació Ciutadana, Josep Lluís Llirinós, destaca que amb aquest projecte que hem dissenyat com a prova pilot, volem obrir una part del capítol d’inversions dels pressupostos i preguntar a la gent quins projectes creuen que són prioritaris al seu barri. Volem obrir el debat amb els veïns i veïnes, conèixer quines són les seves demandes, per finalment amb una votació escollir el o els projectes a desenvolupar a cada zona.

Amb aquest projecte, més enllà que els ciutadans aprenguin a analitzar la realitat que els envolta, establir quines són les seves prioritats i construir les seves pròpies demandes de forma col·lectiva, es pretén també promoure la cultura participativa del municipi, tot apropant la gestió municipal a la ciutadania.