L’equip de govern de Lloret i el PPC arriben a un acord per aprovar les ordenances fiscals del 2012

Després de diversos dies de negociació l’equip de govern municipal (CiU i ERC), encapçalat per l’Alcalde Romà Codina i Maseras, i Partit Popular de Catalunya, han arribat a un acord per aprovar les ordenances fiscals de Lloret per l’any 2012. Destaca principalment la congelació de l’IBI (Impost de Bens i Immobles), que no s’apuja per tercer any consecutiu. Altres impostos que també es congelen són l’impost de circulació, l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques) i l’impost de construcció (ICIO).

La majoria de taxes tindran un increment del 3% que és el que correspon a l’actualització de l’IPC. Pel que fa a la taxa d’escombraries, la recollida i el transport no pateixen cap increment, mentre que el tractament i el reciclatge augmenten per donar compliment a la normativa de la Generalitat en matèria de recollida de residus fins a un 1’28% de mitjana. Una de les principals pujades correspon a la grua, amb un 16,67%, amb l’objectiu de reduir les actituds incíviques de no respectar les normatives d’aparcament.

Amb l’aprovació d’aquestes ordenances pel 2012 s’inicia un segon pas que és l’elaboració del pressupost per l’any vinent.

Dades
• Impostos. Es congelen IBI, Impost de circulació, IAE i impost de construcció (ICIO).
• L’increment mitjà total de taxes equival a un 1’48%.
• Taxa d’activitats. Amb l’objectiu de fomentar i dinamitzar l’activitat empresarial es redueix un 20%.
• Escombraries: Les taxes d’escombraries augmenten un 1’28% per donar compliment a la normativa de la Generalitat.