Aquesta nit han caigut a Palafolls 105 litres d’aigua per metre quadrat

Aquesta matinada Palafolls ha registrat precipitacions de fins a 105 litres per metre quadrat, el registre màxim a tota la comarca, segons ha confirmat el servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme. A banda d’aquest registre global de la nit, cal destacar que a les 5 del matí hi ha hagut un moment de forta intensitat, fins el punt de registrar una precipitació de 2 litres per minut, el que es considera una caiguda torrencial. Només cal comparar els 105 litres per metre quadrat de Palafolls amb els 84 recollits a Malgrat per comprovar que Palafolls ha estat un dels punts més importants de precipitació. L’aigua ha negat algunes zones de la nostra localitat, bàsicament les zones més baixes o aquelles on hi arriben aigües procedents de zones més elevades.

 

Aquesta matinada, fins les 9, els bombers han rebut 8 avisos, la majoria per inundacions de baixos a la zona del geriàtric, o als carrers Salvador Espriu i Av. Costa Brava, on acostuma a acumular-se més aigua. Els tolls d’aigua de l’entrada del municipi, a la zona dels semàfors, ha provocat una sortida de via d’un vehicle, sense ferits.

Un altre dels punts afectats ha estat el Casal de l’Avi de PLF, que avui ha suspès al seva activitat ja que s’ha inundat per les pluges. L’aigua també a afectat al camp de Futbol o a la Biblioteca. La pluja ha afectat també la resta de poblacions veïnes.

Malgrat de Mar ha registrat afectacions a baixos i locals comercials de l’av. dels Països catalans i de la Costa Brava. També un dels accessos subterrani de la Cooperativa agrària de Malgrat s’ha hagut de tallar per acumulació d’aigua.

Remarcables també els problemes viaris a primera hora del matí a la carretera N2 al seu pas per Sta. Susanna. El desbordament d’una canonada a la zona comercial de la localitat ha obligat a tallar la carretera i donar pas alternatiu aquest matí. Uns 3000 veïns de Blanes han quedat sense llum a la localitat per culpa de les pluges.

El servei de meteorologia del Consell Comarcal, ha informat que el Maresme es troba en alerta per precipitacions que poden ser abundants i localment de forta intensitat. Aquesta alerta és vàlida fins a les 12 d’aquesta propera nit.

Text: Radio Palafolls