Aquest diumenge se celebrarà a Vilobí d’Onyar la XXIII Marxa Popular

Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Ajuntament de Vilobí d’Onyar

La marxa consta de dos recorreguts aptes per a tothom i de gran bellesa paisatgística. El primer, de 9 quilòmetres, arriba fins al paratge de l’ermita de les Fonts de Salitja, i el segon, de 15 quilòmetres, voreja el volcà de la Crosa.

Els amants de la natura tenen una cita aquest proper diumenge 24 de gener a la XXIII Marxa Popular de Vilobí d’Onyar, esdeveniment que en els darrers anys s’ha consolidat com a referent en aquest àmbit a les comarques gironines, i al qual hi participen persones provinents d’arreu del territori català. La Colla de Marxaires i Amics de la Natura és l’encarregada de l’organització i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar i de diverses entitats, comerços i empreses del municipi.

La Marxa Popular consta de dos recorreguts. El primer, de 9 quilòmetres, arriba fins al paratge de l’ermita de les Fonts de Salitja, i el segon, de 15 quilòmetres, voreja el volcà de la Crosa. La sortida té lloc, en ambdós casos, a les 9h des del pati de les escoles de Vilobí i la inscripció es podrà fer a partir d’una hora abans al mateix emplaçament. El preu és de 8 euros, i inclou un tiquet per a la gran botifarrada que tindrà lloc a l’arribada, així com un kit del caminador, format per una bossa-motxilla, uns guants, una dessuadora frontal i un buf.

Tres punts d’avituallament

D’altra banda, durant el recorregut es comptarà amb tres punts d’avituallament, un més que en les darreres edicions. Un d’ells serà a la Granja Mas Bes, a Salitja, on s’oferirà llet; un altre estarà situat al pavelló de Sant Dalmai, on se serviran uns 140 litres de xocolata calenta, i un tercer, en aquest cas només per al trajecte llarg, a l’alçada de Can Boet, on es repartirà aigua i fruita.

El president dels Marxaires, Joaquim Ginés, explica que l’origen d’aquesta activitat va ser una excursió de final de curs de l’institut. «Amb el temps hem anat agafant idees de vàries marxes on hem participat, per tal d’anar ampliant la de Vilobí fins a esdevenir tal com és ara». Ginés apunta que des de l’organització preveuen una participació d’unes 1.500 persones aproximadament, alhora que indica que d’aquestes «més de la meitat seran provinents de fora del municipi».

Finalment, el regidor de Fires i Festes, Pitu Borrell, destaca que aquesta marxa «és una molt bona oportunitat per a descobrir l’entorn paisatgístic i patrimonial de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai, ja que recorre els tres campanars del municipi, el paratge de l’ermita de Les Fonts, el volcà de la Crosa, així com l’entorn del naixement del riu Onyar».

Borrell assenyala que no es tracta de cap competició, i que cadascú hi sol venir per motius ben diversos, «des dels qui ho aprofiten per a entrenar, fins als que s’hi apunten per a fer una bona passejada de diumenge al matí». La marxa comptarà amb una trentena de voluntaris que contribuiran a una bona organització i logística de l’esdeveniment.