Pineda acull demà el II Fòrum de la Xarxa de Joves per la Convivència a l’Alt Maresme

convivenciaPineda de Mar és el municipi amfitrió de la segona edició del Fòrum de la Xarxa de Joves per la Convivència a l’Alt Maresme que se celebrarà demà divendres 22 de gener. Aquest serà l’acte final d’un projecte en el qual participen els instituts Euclides i Joan Coromines i l’Espai Jove de Pineda, l’Institut Bisbe Sivilla, l’Escola Pia i l’Escola Freta de Calella i l’Institut Lluís Companys i el centre jove S+J de Tordera, així com la Fundació El Molí d’en Puigvert de Palafolls per a la inserció laboral de les persones amb malaltia mental.

Durant els mesos de novembre i desembre, diversos grups de joves van crear accions que ara es posaran en comú durant la celebració de la jornada. Aquestes accions diverses inclouen performance musical, vídeo, flashmob i actuacions de rap i de dansa, entre d’altres. Uns 250 alumnes, professors i regidors dels municipis participants, assistiran a l’acte de divendres a Pineda.

Vídeo de l’edició de 2014

L’objectiu és promocionar la convivència intercultural al territori, per combatre la xenofòbia, mitjançant la creació d’espais de trobada basats en el respecte, el coneixement mutu i el diàleg intercultural. Com es sabut, la proporció de població d’origen estranger a la zona és del voltant del 14 % (segons dades de l’Idescat) i inclou realitats molt diverses, ja que coincideixen persones provinents de diversos països.

El II Fòrum de la Xarxa de Joves per la Convivència a l’Alt Maresme se celebrarà el proper divendres 22 de gener de 9.30 a 13 h , al Centre Cultural i Recreatiu (carrer Antoni Doltra, 11) de Pineda, organitzat pel Programa Intermunicipal d’Immigració de Calella, Pineda de Mar i Tordera.