El grup municipal d’ERC de Blanes té llum verda per integrar-se en l’equip de govern

Els regidors d'ERC, Àngel Canosa i Albert Sanz

Els regidors d’ERC, Àngel Canosa i Albert Sanz

L’assemblea oberta als militants i simpatitzants d’ERC de Blanes ha valorat aquest vespre l’oferta realitzada per l’alcalde de Blanes perquè els grups municipals consideressin incorporar-se al govern.

El portaveu municipal, Àngel Canosa, i el regidor i president de la secció local, Albert Sanz, han exposat les circumstàncies en què es va produir l’oferta i les converses que han mantingut amb membres del govern municipal per tal d’explorar les opcions d’entrar a formar govern amb PSC i CDC.

Després d’un debat intern en què s’han plantejat els beneficis i els perjudicis que podia tenir una vinculació d’ERC per al govern de Blanes, sobretot considerant quina incidència tindria aquest fet en la governabilitat i la millora de les polítiques municipals en benefici de la ciutadania, els membres de l’assemblea han decidit que els dos regidors negociïn un pacte de govern amb el PSC i CDC.

L’assemblea ha insistit molt que el consens en qualsevol decisió entre les forces polítiques que conformin el govern de Blanes ha de ser un requisit imprescindible per treballar des de la corresponsabilitat. Un cop s’hagi negociat l’acord, en els termes fixats per l’assemblea, podrà ser aprovat per l’Executiva (que és l’òrgan que validarà el detall del pacte sota els criteris de l’assemblea).