Lloret dóna prop de 4.500 euros per a la investigació de l’atròfia muscular espinal

donatiu_lloretL’Ajuntament de Lloret i l’Associació de Comerciants han fet un donatiu a l’associació forçAME de Lloret per a la unitat de recerca i la lluita contra l’atròfia muscular espinal (AME) de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Els diners s’han aconseguit a través de la campanya de mocadors de la Festa Major de Santa Cristina. L’import del xec puja a 4.478,19 euros, que corresponen a totes les donacions recollides per l’Ajuntament de Lloret i l’associació de comerciants de la vila.

A l’acte del lliurament del xec, que es va fer el passat divendres18 de desembre, hi van assistir l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; el regidor de Comerç, Jordi Orobitg; el president de l’Associació de Comerciants, Francesc Alsina, i membres de l’associació forçAME de Lloret.

L’Ajuntament de Lloret i l’Associació de Comerciants ja fa anys que editen un mocador commemoratiu per la Festa Major de Santa Cristina, amb l’objectiu de fer-la més lluïda i participativa. Els mocadors, que es podien trobar a les botigues de Lloret, es podien bescanviar per un donatiu solidari.

L’Atrofia Muscular Espinal (AME) és una malaltia neuromuscular, de caràcter genètic, que es manifesta amb una pèrdua progressiva de la força muscular. Això és degut a l’afectació de les neurones motores de la medul·la espinal, que fa que l’impuls nerviós no es pugui transmetre correctament als músculs i que aquests s’atrofiïn.