El ple del Consell de la Selva aprova un pressupost de 26,3 milions d’euros

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

El ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat un pressupost de 26.317.040,21 milions d’euros per al 2016, un 3,36% superior al pressupost de l’any 2015 que era de 25,460.205 milions d’euros.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat: «El pressupost per l’any 2016 contempla inversions per un import de 426.383 euros. D’aquests destaquen els 269.500 euros per a la planta de compostatge de la Selva, i concretament per a la compra d’una màquina trituradora i d’una d’electroimant». També ha remarcat la inversió de 100.000 euros que es farà en noves tecnologies.

Pressupost amb especial atenció a les persones amb necessitats

Amb tot, en el transcurs de la seva exposició, el màxim responsable de l’ens selvatà ha remarcat que «es tracta d’un pressupost social que reforça els equips de treball dels serveis socials». En aquesta línia, el president ha avançat que «aquest impuls ha de permetre atendre millor les necessitats dels usuaris i satisfer les necessitats dels ajuntaments.»

Durant l’any vinent es treballarà per garantir el nivell de qualitat en els serveis d’atenció domiciliària, teleassistència i transport adaptat. Així mateix, el pressupost preveu una major dotació de beques de menjador i de transport escolar. En aquests moments de crisi, quan hi ha moltes famílies de la comarca que estan passant per dificultats, «el Consell ha de fer un esforç per poder-les ajudar». Pel que fa al servei d’ocupació, es realitzaran diversos projectes per al foment de l’ocupació com ara ‘Fem ocupació per a joves’ i el programa ‘Treball i formació per a majors de 45 anys’.

Salvador Balliu ha assenyalat que «el nivell d’endeutament de l’ens comarcal és del 18,04% molt lluny del 110% autoritzat». En aquest sentit, Balliu ha «El Consell té una bona salut econòmica i per això se centraran tots els esforços a continuar prestant més i millors serveis als ajuntaments i als ciutadans de la nostra comarca». El pressupost de l’ens comarcal s’ha presentat consolidat amb el del Patronat del Castell de Montsoriu, que és de 92.146 euros, i amb el del Consorci Ter-Brugent, que és de 100.325,29 euros.

Un altre dels punts de l’ordre del dia que s’ha aprovat en el ple d’avui és la RLT (relació de llocs de treball) i la VLT i la (valoració de llocs de treball) de tot el personal del Consell Comarcal de la Selva. Així, tal com ja ha avançat Balliu, durant l’any 2016, s’augmentarà en un 1% el sou del personal de l’ens i es farà l’adequació de tota la plantilla a la relació del lloc de treball aprovat. Està previst que l’any 2017, segons un acord entre l’empresa i els treballadors, s’apliqui com a mínim el 60% de les variacions de les retribucions derivades de la valoració del lloc de treball i, finalment l’any 2018 es faci la resta.

Reorganització del cartipàs i entrada dels socialistes a l’equip de govern

En la sessió plenària d’aquest dimarts ha pres possessió com a consellera comarcal la regidora de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, que substitueix Natàlia Figueras i que és la nova responsable d’Hisenda, una àrea que fins ara estava liderada pel conseller Pere Mas que assumeix empresa, que portava Carles Roca. Carles Roca assumeix les tasques de coordinació d’àrees, que portava Figueras. En el ple d’avui també s’ha designat com a nou portaveu del grup polític de Convergència i Unió per aquesta legislatura el conseller blanenc Joaquim Torrecillas.

El president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, també ha donat compte al ple de l’entrada a l’equip de govern, fins ara format per CiU- Independents de la Selva- del PSC. Així, dels tres consellers socialistes, un d’ells, concretament en José Fernández Celada, entrarà a formar part de la Comissió Permanent del ple. José Fernández Celada serà el nou responsable del servei de Sostenibilitat, segons ha informat el mateix president Balliu.