El passeig marítim de Lloret tornarà a tenir doble sentit de circulació

La decisió l’han acordat els portaveus municipals, que aquests dies es reuneixen per decidir com serà el nou model de passeig. L’oposició ha fet valer la seva majoria per imposar a CiU el canvi i deixar enrere el sentit únic. No fa ni un any que es va eliminar el carril que portava el trànsit de la riera a Sa Caleta, de sud cap a nord. El retorn al doble sentit formava part de tots els programes electorals, excepte el de CiU. Ara es farà realitat, però amb matisos. El retorn al doble sentit s’hauria de fer efectiu durant els primers mesos de l’any que ve.

La proposta que hi ha damunt de la taula elimina el carril-esport, no permet els estacionaments a primera línia, crea 21 places noves de zona blava i prohibeix la circulació de vehicles pesants cap a Sa Caleta. Un aspecte que encara s’ha de debatre és la prohibició del gir a l’esquerra perquè els cotxes puguin accedir a les vies interiors. 

Són els trets de la proposta que han elaborat els tècnics de l’Ajuntament i que els polítics han de consensuar com a projecte final per al passeig marítim. Tot i que Jordi Martínez (CiU) continua defensant el sentit únic de circulació, «no considero que (el retorn al doble sentit) sigui cap rectificació”. Afegeix que “hem fet el que creiem bo per a pacificar el passeig, tot i que hi ha millores per fer».

Entre l’oposició, no hi ha unanimitat en prohibir els girs a l’esquerra des del passeig. Marc Fuertes (MILLOR) exposa que «és absurd fer tota la volta per poder girar, els girs a l’esquerra no són perillosos perquè vas com a molt a 30 km/h” i tem que, si és així, “molts cotxes se saltaran la prohibició».

En canvi, Joan Bernat (PSC) veu bé que es faci «una línia continua per no permetre el gir» però aposta «per alguna mesura més per impedir la maniobra». El PP tampoc no està d’acord amb els girs a l’esquerra i es mostra preocupat per la limitació del pes dels vehicles que podran anar fins a Sa Caleta. Enric Martínez es pregunta «com passaran les ambulàncies o els camions de bombers si hi ha una emergència».

Jordi Orobitg (ERC) -que forma part de l’equip de govern, amb CiU- defensa que “els girs a l’esquerra no tenen sentit per la inseguretat, sobretot a Can Garriga”. Josep Cortés, el regidor no adscrit, demana que no s’elimini el carril per a fer esport “per donar una mobilitat sostenible”.

Segons fonts municipals, la setmana que ve es tornen a reunir per seguir debatent el model del passeig marítim. Entre altres temes, parlaran del pressupost de les obres, que han de ser mínimes. Després cal incloure el projecte en els pressupostos del 2012 i obtenir el permís de Costes.

Text i foto: Nova Radio Lloret