Santi Vila diu que si no hi ha consens per perllongar la C-32, no es farà

Declaracions de ‘alcalde de Blanes Miquel Lupiáñez a la Cadena Ser

Imatge virtual del projecte / Cedida per Ajuntament de Blanes

Imatge virtual del projecte / Cedida per Ajuntament de Blanes

Noves declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, en relació al perllongament de la C-32 fins a Lloret. Malgrat que fa uns mesos va assegurar que l’obra es faria perquè ja estava tot preparat, ara adverteix que si a final d’any no hi ha consens amb els alcaldes, la Generalitat destinarà els diners a altres projectes.

Vila ha assegurat que el projecte té tots els requeriments ambientals necessaris, però ha matisat que, per part del Govern, estan disposats a modificar el projecte perquè incorpori millores significatives per a Lloret i la comarca. Tot i així, també alerta que s’està acabant el temps. En aquest sentit, com a ultimàtum als alcaldes, ha recalcat que hi ha 80 milions d’euros que estan a punt i que no es poden deixar perdre.

Els treballs els ha d’executar la concessionària Abertis, en virtut del conveni signat amb la Generalitat. Les obres, que tenen una durada prevista de dos anys, estan pressupostades en 71 milions d’euros. En total, s’han projectat sis quilòmetres i mig, segons el Govern per resoldre els embussos que es donen a la carretera actual (sobretot, durant els mesos d’estiu). Inicialment, els treballs havien de començar al mes de setembre, però finalment la Generalitat va posposar-ne l’inici fins a principis del 2016.

En senyal de protesta pel projecte, s’ha creat la plataforma Aturem la C-32, amb integrants sobretot de Lloret i Blanes. A més, l’Ajuntament es va comprometre a convocar una consulta ciutadana per conèixer l’opinió dels veïns.

Text: Nova Ràdio Lloret

Aquesta tarde l’alcalde de Blanes Miquel Lupiáñez ha realitzat a la Cadena Ser les següents declaracions: