L’Escola Benaula de Caldes diu adeu als barracons i estrena el nou edifici

Ajuntament de Caldes de Malavella

Ajuntament de Caldes de Malavella

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Caldes de Malavella, Àngela Maria Frigolé, valora molt positivament l’obertura de la nova escola després de 10 anys d’impartir les classes en barracons, en un any en què tan sols s’hauran posat en funcionament tres escoles a tot Catalunya.

Malgrat la satisfacció, l’objectiu de l’Ajuntament és ara completar el cicle formatiu de Caldes amb la construcció d’un institut al costat de la nova escola, on ara s’imparteixen les classes en barracons. El fet d’estar de costat permetria als dos centres compartir espais com la sala polivalent o el pati.

L’aportació per part del consistori de 500.000 euros ha fet que el departament d’Ensenyament prioritzi l’obra i hagi avançat ja un esborrany de conveni per a la construcció de l’edifici. Per accelerar els tràmits, el primer pas a fer serà habilitar els barracons que fins ara feia servir la Benaula perque els puguin fer servir els alumnes i professorat de l’institut.

Ajuntament de Caldes de Malavella

Ajuntament de Caldes de Malavella

El trasllat es farà previsiblement a inicis de l’any que ve i deixarà lliure el terreny on hi ha l’actual institut. Això permetrà que l’Ajuntament cedeixi el terrenys a Ensenyament perquè aquest iniciï els tràmits de la construcció del nou edifici. La previsió ara mateix és que la Generalitat de Catalunya pressuposti les obres del centre a l’exercici 2017-18 i que el curs 2018-19 s’acabi l’obra.

Tornant a l’Escola La Benaula, el proper diumenge hi haurà portes obertes per a tots els caldencs que la vulguin veure per dins. Serà de 10 a 12 del migdia i haurà l’ambientació de la Colla Gegantera de Caldes i els Grallers Escaldats així com castells inflables per a al mainada.